Konya'da bu mekana ziyaretçi akını: Hafta sonu iğne atsan yere düşmüyor

Konya'da bu mekana ziyaretçi akını: Hafta sonu iğne atsan yere düşmüyor

Selçuk Üniversitesi Binicilik ve Atçılık Sosyal Tesisleri, hem restoran hem de atçılık sosyal tesisleri ile şehrin yaşamından uzaklaşmak isteyenler için hizmet veriyor.

Hafta sonlarında birçok Konyalı vatandaş ve şehir dışından gelen misafirlerin tercih ettiği Selçuk Üniversitesi Binicilik ve Atçılık Sosyal Tesisleri bünyesinde kahvaltı, yemek çeşitleri ve Türk mutfağının lezzetlerini barındırıyor. Tesislerde en çok at binme sporu yoğun ilgi görüyor.

whatsapp-image-2023-05-21-at-13-08-31-001.jpeg

Konu ile ilgili açıklama yapan Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Tesis Sorumlusu Doç. Dr. Rukiye Saygılı, bu sporun stres ve sıkıntıdan uzaklaşmak isteyenler için vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Haftanın her günü eğitimlerin devam ettiğini belirten Doç. Dr. Saygılı, "Burada hem gençlerimizi hem de bu spora merak salan tüm herkesi ağırlıyoruz. Atlar hisli hayvanlar duygulara tercüman oluyorlar" dedi. Doç Dr. Saygılı, "Benim çocukluğum doğa ile iç içe geçti. Aile büyüklerimiz hayvancılıkla uğraştıkları için hemen hemen her gün hayvanlarla ile birlikteydim. Bu spora gönül vermemdeki en büyük etkenlerin başında atlara olan sevgim gelmektedir. Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’un teveccühü ile bu tesisin sorumluluğunu üstlendim. Ekibimiz ile birlikte at binmeyi öğrenmek isteyenler ve atlara ilgisi olan herkesi konuk ediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

whatsapp-image-2023-05-21-at-13-26-14-001.jpeg

Konya'da bir çok öğrenciyi ağırladığını ifade eden Doç. Dr. Saygılı, "Konya'nın gerek belediyeleri gerekse okulları olsun bir çok öğrenciyi burada ağırladık. Öğrencilerimizi burada hem eğitiyoruz hem de öğretiyoruz. Buradan aldıkları coşkuyla ile birlikte hafta sonlarında yeniden aileleri ile birlikte bizleri ziyaret ediyorlar. Biz eğitimleri ve dersleri buraya gelen öğrencilerimize pür dikkat bir şekilde anlatıyoruz. Çiftliğimizde 21 tane at var. Bu atların bazıları sahipli diğer bir ifadeyle pansiyonerlik hizmetinden faydalanıyorlar. At sahibi olan vatandaşlarda buradaki parkurda gönül rahatlığı ile vakit geçiriyorlar. Buradaki baş antrenörümüz Gökhan Güler, sporu tam manasında yaşayanlardan. Ayrıca, antrenör olarak bilgi birikimi ve eğitme kabiliyeti oldukça yüksek. Öğrendikleri ve bildikleri ile gelen misafirlerimize çok büyük katkılar sağlıyor. Şimdi önümüzde yarışlar var. Konya'da da güzel bir yarışma düzenleme planlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2023-05-21-at-13-03-23-001.jpeg

HEM OKUDUM HEM BU SPORA GÖNÜL VERDİM

Türkiye Binicilik Federasyonu Ulusal 2. Kademe antrenörü ve Selçuk Üniversitesi Binicilik Spor Kulübü Baş Antrenörü Gökhan Güler, 2008 yılında memleketi Kırıkkale’den Konya’ya öğrenci olarak geldiğini ve öğrencilik yaparken atlarla tanıştığını söyledi. Önce seyislik, ardından yardımcı antrenörlük yaptığını ifade eden Güler, “Yaklaşık 2015 yılına kadar TED Konya Koleji adına hem sporculuk yaptım, hem de yardımcı antrenör olarak çalıştım. 2015 yılında bulunduğumuz tesisin özelden kamuya geçmesiyle birlikte kamu adına antrenörlük yapmaya başladım. Türk toplumunda hemen hemen yaygın bir görüştür bu, at bizim için yadsınamaz bir gerçektir. Eski filmlerde Cüneyt Arkın ile başlayan at binme hevesi çocukluk döneminde hemen hemen her gençte bulunuyor. O zamanlar okula gitmeyip sürekli çiftliğe gitmeye başladım. Atları gördükten sonra dedim ki atlara olan ilgim hobi olarak kalmamalı, bunu meslek olarak yapmalıyım. O yüzden başlarda zorluklarını çektim. O günlerin geçip de bu günlerin geleceğini, binicilik sporunda saygın bir yere geleceğimi biliyordum. Okuduğum üniversitede antrenörlük yapmak gurur verici" dedi.

whatsapp-image-2023-05-21-at-15-22-33.jpeg

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.