Konya’da Çevre Yolu rotası belli oldu. Çemberi andırıyor

Konya’ya resmen büyük değer katacak ve trafik yükünü gözle görülür manada azaltacak Çevre Yolu projesinde rotalar bu bölgelerden geçecek.
Konya’da Çevre Yolu rotası belli oldu. Çemberi andırıyor

Konya’da asrın projesi hızla devam ediyor. Trafik yükünü en aza indirecek Çevre Yolu projesinde Konya’nın Selçuklu ilçesi Sızma Mahallesi’nde çalışmalar sürüyor. Konya’nın dev projesinde Çevre Yolu resmen çember şeklini andırıyor. Sızma Mahallesi’nde yapılan çalışmaların ardından Afyonkarahisar istikametinden gelen vatandaşlar, Ardıçlı TOKİ’nin arkasından sırasıyla NEÜ Tıp Fakültesi, Meram Bölgesi ve ardından Beyşehir istikametine geçiş yapacak. Söz konusu bu rota ile birlikte şehir içi trafiği rahatlamış olacak.

ŞEHRİ ÇEVRELİYOR

122 Km uzunluğundaki Konya Çevre yolu, Konya’yı tam çember şeklinde çevreleyerek çevre illeri yolları ile şehir içi yollarını birbirine bağlayacak.

whatsapp-image-2024-09-22-at-13-39-19.jpeg

Konya Çevre yolu (2x3) şeritli olarak bölünmüş yol standardında yapılacak. Konya Çevre Yolunun projesi önceki yıllarda 2x2 proje standardına göre tamamlandı. Ancak yolun 2x3 proje standardına dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

İŞTE ÇEVRE YOLU ROTASI

Çevre Yolu Projesi, kısım kısım hizmete sunulacak. 1. Kısım Konya-Karaman ve Konya-Ereğli yolları arasında olacak. 2. Kısım Konya-Ereğli, Konya-Aksaray, Konya-Ankara, Konya-Afyon yolları arasında bağlantıyı sağlayacak. 3. Kısım ise Konya-Afyon, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir ve Konya-Karaman yolları arasında bağlantıyı sağlayacak.

YAPIMI SÜRÜYOR

Daha önce Çevre Yolu projesi ile konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Çevre yolu ortalama günlük trafiği 23.690 araçtır. Şehir içi trafiği rahatlatma adına yeni çevre yolu olarak 21 kilometrelik Karaman-Adana bağlantısı hizmete alınmıştır. 46 kilometrelik Adana-Aksaray-Ankara-Afyon bağlantısının inşaatı devam ediyor. 2 trilyon 348 milyon TL bedelli inşaatın yüzde 43,25’lik bölümü tamamlanmıştır. 3’ü yonca köprülü kavşak olmak üzere, 15 adet kavşak, 9 adet diamond kavşak, 3 tane tek köprü üst geçit kavşak bulunmaktadır. Yakından takip ettiğimiz Afyon Isparta-Antalya-Karaman bağlantısı üçüncü etap olarak ihale edilecektir. Şehrimizin şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak olan bu inşaatlar aynı zamanda Konya’nın önemli bağlantı noktalarından olan ülkenin batısı ile güneydoğusunu ve güneyini bağlama noktasında önemli bir görev ifa edecektir” şeklinde görüş belirtmişti.

*CİHAD ALPAN - BBN HABER

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum