KONYA’DA EKMEĞE ZAM VAR MI?

Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından piyasalar hareketlenip zam yağmuru başlarken çevre illerden ekmeğe zam haberleri de geldi. Peki Konya’da ekmeğe zam yapılacak mı?
KONYA’DA EKMEĞE ZAM VAR MI?

14 Mayıs’ta yapılan Milletvekili Genel Seçimleri ve 28. Mayıs’taki 2. Tur ile tamamlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gözler yeniden ekonomi gündemine çevrildi. Hükümetin emekli ve ücretlilere yönelik zam açıklamalarının ardından piyasada da iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye başladı.

oven-2093022-1280.jpg

Başta gıda maddeleri olmak üzere temel tüketim grubundaki zam furyası vatandaşın başını döndürürken çevre illerde ekmek ve suya zam haberleri de peşi sıra geliyor.

Son olarak Kayseri’de ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldığı haberlerinin paylaşılması Konyalı vatandaşları da ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağını araştırmasına sevk etti.

fwhrivawaaauvjj.jpg

BBN Haber’e açıklamalarda bulunan Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça daha önce iptal edilen ekmek zammına ilişkin yeni bir gelişme olmadığına dikkat çekerek, “Şu an için Konya’da ekmek zammı gündemde değil. Ancak günden güne artan maliyetler söz konusu. Özellikle asgari ücrete yapılacak zam ekmek fiyatlarında belirleyici olacak. Çünkü personel gideri de fırıncılar için önemli bir maliyet oluşturuyor. Ekmeğin girdi fiyatının artmasıyla birlikte fiyat da şekillenecektir. Bugün için bir zam söz konusu değil ancak önümüzdeki süreçte Konya’da ekmeğin fiyatı en az 5 TL’yi bulacaktır. Fırıncılarımızın talebi, odamızın teklifiyle komisyonda alınacak karar doğrultusunda ekmek fiyatı belirlenir. Ekmeklerin güncel fiyatları, ekmeğin içine giren malzemelerin güncel fiyatları ile doğru orantılı bir şekilde belirlenir. Malzemelerin fiyatları arttıkça ekmek fiyatları da artacaktır” diye konuştu. (www.bbnhaber.com.tr/özel)

İlgili Haberler

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.