Konya’da suya zam gelecek mi?

Seçim sonrasında zam yarışı başlarken, merak edilen konular arasında Konya’da suya zam gelip gelmeyeceği var. Bu sorunun cevabı haberimizde…
Konya’da suya zam gelecek mi?

SEÇİM SONRASI ZAM YAĞMURU BAŞLADI

Seçimler bitti, gözler yeni kabinede… Ancak bir taraftan da hayat devam ediyor ve ekonominin çarkları da dönüyor. Tabi zam furyası ile…

Sandıkların kapanmasıyla birlikte zam açıklamaları, etiket değiştirme yarışları ve yeni zamlar için pozisyon almaları başlarken farklı illerde belediyeler tarafından suya zam yapıldığı haberleri de gelmeye başladı.

Son dönemde suya yapılan zamlarla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün haziran ayı tarifesi değişti mi?

su-3.jpg

BAHÇE SULAMA SEZONU AÇILIYOR

1 milyon 144 bin 499 abonesi bulunan KOSKİ, geçtiğimiz aylarda yaptığı büyük zamlarla suyun metreküp fiyatını 14 lira 15 kuruşa çıkarmıştı. Vatandaşlar yaz ayına girerken suya yeni zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Özellikle bahçe sulamalarının başlayacağı bu günlerde suya yapılacak yeni zam faturaların daha kabarık gelmesini sağlayacak. Peki beklenen zam geldi mi, ne zaman faturalara yansıyacak?

su-2.jpg

KONYA SUDA EN UCUZ 14. BÜYÜKŞEHİR

Büyükşehirler arasında mesken su ve atık su ücretleri karşılaştırılmasında, Konya ucuz suda 14. sırada yer aldı.

30 büyükşehrin bulunduğu karşılaştırma listesinde ilk sırada metreküpü 7,63 TL ile Hatay bulunurken, ardından 8,07 TL ile Van, 8,10 TL ile Mardin, 8,18 TL ile Diyarbakır, 9 TL ile Kahramanmaraş, 9,50 TL ile Malatya, 9,66 TL ile Erzurum ve 10,30 TL ile Kocaeli de listenin en ucuz su veren illerinden oldu. Kayseri ise mesken su ve atık su ücretleri karşılaştırma listesinde metreküpü 11,20 TL ile 9. sırada yerini aldı. Listede su fiyatları sırasıyla Şanlıurfa, Adana, Trabzon, Bursa, Konya, İstanbul, Ordu, Mersin, Gaziantep, Eskişehir, Ankara, Samsun, Muğla, Antalya, Balıkesir, İzmir olarak devam ederken, listenin son sıralarında metreküpü 20,08 TL ile Denizli, 20,59 TL ile Aydın, 21,10 TL ile Sakarya, 21,29 TL ile Manisa ve 21,55 TL ile Tekirdağ yer aldı.

iski-umraniye-atasehir-uskudar-su-kesintisi-hangi-mahallelerde-14-eylul-istanbul-su-kesintisi-nerede-olacak-1631520111099.jpg

KONYA’DA YENİ SU ZAMMI TEMMUZ AYINDA

Konya Büyükşehir Belediyesi devam eden fiyat güncelleme takvimi çerçevesinde suya bu ay değil ancak gelecek ay zam yapacak. 1 Temmuz’dan itibaren Konya’da su fiyatları enflasyon oranında güncellenen yeni rakama göre satılacak. Yeni su zammının ardından Konya’da su fiyatlarının en az 16 TL/m3 olacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.