Konya'da en güzel piknik bu alanlarda yapılıyor. Doğası hayran bırakıyor

Konya'da en güzel piknik bu alanlarda yapılıyor. Doğası hayran bırakıyor
Konya hiç kuşkusuz piknik severler ve mangalcılar için en ideal kentler arasında yer alıyor.

Konya'nın merkezindeki park ve bahçeler ile ilçelerde birbirinden güzel mesire alanları Konyalıları bekliyor. Konya’nın en güzel piknik alanlarını derledik.

Konya’ya Ankara yolundan girişte misafirleri dumanlı hava sahası karşılıyor. Yabancıların merakla olup biteni gözlemlemeye çalıştığı bu noktada Büyükşehir Belediyesine ait Birlik Parkı var. 2004 yılında yapılan ve darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Milli İrade ve Birlik Parkı adını alan bu piknik alanı yoğun ilgi görüyor. Bu parkın hemen devamında ise Türk Yıldızları Parkı piknikçilere ev sahipliği yapıyor.

img-20240727-wa0006.jpg

Karatay ilçesi de piknikçilerin uğrak noktası oluyor. Ereğli Yolu’nda Konya’nın en büyük parkı olan Şehir Parkı her yıl binlerce aileyi konuk ediyor. Adalet Parkı ve Olimpiyat Parkı “dumansız hava sahası” olarak mangal yakmanın yasak olduğu yürüyüş, kahvaltı ve kadınların gün buluşması gibi etkinliklerin sıkça yapıldığı mekanlar olurken, bireysel alan konsepti ile ilgi gören Karatay Piknik Bahçesi ise çıkan haberlerle yurt çapında ilgi ve merak uyandırıyor.

img-20240727-wa0004.jpg

Aynı bölgede konuşlu olan Karaaslan Hadimi Parkı da Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Konya’nın en eski piknik alanları arasında yer alıyor. Tıpkı Kozağaç Parkı gibi,

Konya’nın merkezinde yer alan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Kozağaç piknik alanı, şehrin nefes alabileceğiniz noktaları arasında yer alıyor. Konya Kent Ormanı da aile ile birlikte vakit geçirilebilecek en uygun alanlar arasında yer alıyor.

Konya’nın mevcut iki Millet Bahçesi’nden kent merkezinde yer alan Eski Stadyum Millet Bahçesi’nde mangal yasak ve ziyaretçiler yeşil alanın tadını çıkarıyor, Dutlu Millet Bahçesi ise şehrin en yeni piknik alanlarından birisi olarak bölge halkına hizmet veriyor.

img-20240727-wa0005.jpg

Mangal yakılmasına müsaade edilen alanda çocuklar için oyun parkları, çay bahçesi, yürüyüş yolları gibi çok çeşitli hizmetler sunuluyor. Sille Baraj Parkı ise hem seyir zevki hem de ziyaretçilerine verdiği huzur ile ilgi odağı olmayı sürdürüyor. İl merkezindeki onlarca küçüklü büyüklü mahalle parklarında ise çay keyfi eşliğinde doyumsuz sohbetlere imza atılıyor.

Vakit bulabilirseniz Bozkır Aygırdibi, Seydişehir Kuğulu Park, Sarayönü Beşgöz Göleti ve Millet Bahçesi, Beyşehir Pınarbaşı Mesire Alanı, Kestel Gölü, Ereğli Atatürk Kültür Parkı, Ereğli İvriz Piknik Alanı, Akşehir Hıdırlık Tepesi ve Ilgın Bulcuk mesire alanı gibi onlarca farklı destinasyon da sizleri bekliyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum