Konya’da Gazze direnişine destek

Konya’da Gazze direnişine destek
Heda-Der in organize ettiği “Kudüs Özgür Olsun Diye” isimli İsra ve Miraç anma gecesinin yedincisi gerçekleşti.

Konya’da Heda-Der in organize ettiği “Kudüs Özgür Olsun Diye” isimli İsra ve Miraç anma gecesinin yedincisi gerçekleşti. İsra’yı sembolize eden yürüyüş için akşam namazında Alaaddin Camii’nde buluşan kalabalık Gazze direnişine destek için sloganlar attı.

Heda-Der başkanı Ali Eröz basın açıklamasının ardından “Konya’dan Gazze’ye direnişe bin selam, Tufanın izzeti diriltecek ümmeti, İsrail’le ticaret Filistin’e ihanet, Türkiye’den katille ticareti durdurun” sloganları ile Aziziye Kültür Merkezindeki konferansa yürüdü.

Kur’an tilaveti ile başlayan programda Gazze direnişine destek için gittiği Lübnan’da işgalci İsrail ordusu tarafından şehit edilen Seyfullah Bilal Öztürk’ün babası Ömer Öztürk açılış konuşması yaptı. Konuşmasında tüm İslam coğrafyası içerisinde Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, dünya üzerindeki tüm cihat hareketlerinin nihai hedefinin Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı kurtarmak olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2024-02-12-at-08-38-37.jpeg

Oğlu Seyfullah’ın ve nice evlatların bu uğurda şehit verildiğini, ve verilmeye de devam edeceğini söyleyen Öztürk, Gazze direnişinin komutanlarını ve dünya üzerinde yüreği Mescid-i Aksa’yı kurtarma ateşi ile çarpan tüm Müslümanları selamladığını söyledi.

Ömer Öztürk’ün konuşması sonrasında Musa Kazım Yılmaz hocanın Filistin meselesinin kısa tarihini anlatması ile devam eden programda Gazze İslami gençlik sorumlusu Yasser Alashi’nin konuşması esnasında salonda slogan sesleri yükseldi. Alashi, Kudüs ve Mescid-i Aksa mücadelesi içerisinde 7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı hareketinin büyük bir mihenk taşı ve kırılma noktası olduğunu söyledi.

Heda-Der Başkanı Ali Eröz ise, “Şanlı ‘Aksa Tufanı’ ihanetler üzerine kurulmuş, birtakım koltuklarda oturma pahasına imzalanan, Oslo paçavrasını parça parça etmiştir. Abraham görüşmeleri ve anlaşmaları üzerine kurulan, satılmış rejimlerin normalleşme süreçlerini, İsrail’le ticaret anlaşmaları yapmak için sıraya girenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Küresel işgalciler ve Siyonist çete savaş meydanlarında erkekçe savaşmayı göze alamayınca çakalların, sırtlanların bile utanacağı şekilde ellerinde silah bulunmayan kadın, çocuk ve yaşlılara saldırdılar. Gazzeli bebeklerin gözlerinin içine bakmaya bile cesaret edemeyecek korkak Siyonistler, hava bombardımanları ile binlerce bebek ve çocuk katlettiler. Bizler ağıt yakıcılar değiliz, katliamlarda tepki verip katliamın olmadığı günlerde sessiz kalanlardan da değiliz, direnişin daima yanında olduk ve yanında olacağız, İsrail yok oluncaya ve topraklarımızda bir tek Siyonist kalmayıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.