Konya'da ilk kez yapılacak! Yapay Zeka temelli akıllı kütüphane

Konya'da ilk kez yapılacak! Yapay Zeka temelli akıllı kütüphane

Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan 60. Kütüphane Haftası, Konya'da teknoloji çağına ayak uyduracak.

Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanan 60. Kütüphane Haftası, 25 Mart - 31 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 60. Kütüphane Haftası'nın ana teması "Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" olarak belirlenirken Konya’da da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir dizsi etkinlik gerçekleştirilecek. Müdürlükçe hazırlanan kutlama programı İl Halk Kütüphanesinde 25 Mart Pazartesi günü saat 10.00'da açılış programı ile başlayacak ve ilimiz dâhilindeki tüm kütüphanelerde birtakım etkinliklerle hafta boyunca devam edecek. Yapılacak olan etkinlikler "Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" başlığı altında, yapay zekâ araçlarıyla oluşturulan resim sergileri, okur-yazar buluşmaları, konferanslar, film ve çizgi film gösterileri, atölye çalışmaları, masal draması ve müzik programı şeklinde olacak.
Kütüphane Haftası etkinlik programlarına Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ve Selçuklu Belediyesi de katkı sağlayacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.