Konya'da kiralık ev fiyatları son 1 yılda ne kadar arttı?

Konya’da kiralık ev fiyatları son 1 yılda ortalama yüzde 175 oranında artarken ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren bu artışın daha ne kadar süreceği ve nerede duracağı belirsizliğini koruyor...
Konya'da kiralık ev fiyatları son 1 yılda ne kadar arttı?

Konya’da son bir yıldaki kira artış oranları dikkat çekiyor. Günden güne artan dahası ev sahibi ile kiracısını karşı karşıya getiren kiralara çözüm üretilemezken gelinen nokta herkesi tedirgin ediyor.
Arz talep kaynaklı olarak Konya’da son bir yılda kiralık ev fiyatları ortalama yüzde 175 arttı. Geçen yıl ortalama 5 bin lira olan kiralar bu yıl 13 bin 500-14 bin TL bandına yükseldi. Tek bir asgari ücret ile ev tutmanın neredeyse imkansız hale geldiği Konya’da kiralık konutların metre kare fiyatı da son 1 yılda 33 liradan 84-85 liralara yükseldi. Kiralık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 15 yıl seviyelerinde gerçekleşirken bazı semtlerdeki afaki kira talepleri de dikkat çekiyor.
ORTAYA İLGİNÇ FİYATLAR ÇIKIYOR
Yüksek kiralara rağmen talebin yoğun olduğunu ifade eden sektör temsilcileri, “Düğün sezonun en yoğun olduğu, memurların tayinlerinin gerçekleştiği bu dönemde herkes fiyatından ziyade ev bulmaya odaklanmış durumda. Çünkü kiralık ev arzı çok az. Talep de fazla olunca ortaya ilginç fiyatlamalar çıkıyor. Yaz döneminde Konya’mızda en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Karapınar, Selçuklu, Bozkır, Meram ve Karatay şeklinde sıralandı. Konuta talep olduğu sürece gayrimenkul önemli bir yatırım aracı olmaya ve yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecektir” ifadelerini kullanıyorlar.
ÖĞRENCİLERİ KÖTÜ BİR SÜRPRİZ BEKLİYOR
Konya’daki kiralık gayrimenkul fiyatlarının özellikle dar gelirlileri, asgari ücretlileri ve henüz ev sahibi olamamış emeklileri olumsuz etkilediğini bunun dışındaki gelir düzeyi orta ve yüksek gruptakilerin sorunsuz bir şekilde yatırım ve kiralama yapabildiklerini ifade eden emlakçılar süreçte en çok zarar görecek kesimlerden birisinin de öğrenciler olduğunu ve eylül ayında kente gelen öğrencilerin kiralık ev konusunda oldukça sıkıntı çekeceğini söylediler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum