Konya'da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı! Metrekaresi 18 bin lirayı aştı

Konya'da konut fiyatları en çok bu ilçelerde arttı! Metrekaresi 18 bin lirayı aştı
Konya’da son bir yılda konut fiyatlarında yüzde 45’lik bir değişim yaşanırken il genelinde satılan konutların ortalama birim fiyatı metrekarede 18 bin 842 TL oldu.

Konya’da Haziran 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %44,99 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 2 milyon 995 bin 878 TL olurken ortalama satılık konut büyüklüğü ise 159 metrekare olarak tespit edildi.
KONYA'DA ORTALAMA GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 13 YIL
Gayrimenkul değerleme şirketi Endeksa’nın verilerine göre Konya ilinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Haziran 2024 sonu itibarıyla 18.842 ₺. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 13 yıl seviyelerindedir.
KONUT FİYATLARI EN FAZLA ARTAN İLÇELER
Ortalamalara bakıldığında Haziran 2024 sonu itibariyle konut için Konya ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Yunak, Halkapınar, Bozkır, Akşehir, Sarayönü oldu.
KONUT FİYATLARI EN AZ ARTAN İLÇELER
Ortalamalara bakıldığında Haziran 2024 sonu itibarıyla konut için Konya ilinde en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Ereğli, Çumra, Karatay, Meram, Selçuklu oldu.
EN KISA GERİ DÖNÜŞ İLÇELER
Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Haziran 2024 sonu itibarıyla Konya ilinde en kısa geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Ereğli oldu.
EN GEÇ GERİ DÖNÜŞ İLÇELER
Amortisman süreleri dikkate alındığında Haziran 2024 sonu itibarıyla Konya ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bozkır, Ilgın, Karapınar, Kadınhanı, Kulu oldu.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.