Konya'da mezar yerleri satılıyor mu?

Konya'da bazı çevrelerde Büyükşehir belediyesinin mezar yerlerini ücret karşılığı satmaya başladığı iddiaları gündeme atıldı. Ancak bu iddialar tam olarak gerçeği yansıtmıyor
Konya'da mezar yerleri satılıyor mu?

"Konya Büyükşehir Belediyesi mezar yerlerini ücret karşılığı mı satıyor?"

Bu iddaa bugün bazı siyasi çevrelerce ortaya atıldı. Peki bu gerçek mi?

Cenazenin yıkanmasından defnine kadar; imam hizmetinden cenaze aracı ve taziye aracı hizmetine kadar yapılan cenaze hizmetlerinin tümünü Türkiye'ye örnek bir şekilde sorunsuz ve ücretsiz halleden Konya Büyükşehir Belediyesi mezar yerini de vatandaşlara ücretsiz sunuyor. İddiada bahse konu olan Bosna Hersek Mezarlığı'nda da yaklaşık 100.000 metrekare alan vatandaşların yakınlarını defnedebilmeleri için ücretsiz bir şekilde kullanıma açılmış durumda. Buna karşın yine vatandaşların talepleri doğrultusunda aile mezarlığı geleneğinin yaşatılması ve örneklerine hem Avrupa'da hem de diğer büyük şehirlerde rastladığımız "asri mezarlık" uygulamasını sürdürülmesi amacıyla sadece 2.000 metrekarelik alanda ücretli mezar yeri uygulaması sunuluyor.

Edinilen bilgilere göre özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlar aile mezarlığı uygulamasına fazlasıyla önem verip bedeli mukabilinde mezar yerlerini satın alıyorlar.
Türkiye'de hem iller bazında hem de büyük şehirler bazında çok sayıda şehir mezar yerini ücret karşılığı satarken Konya'da ise isteyen her vatandaş tüm defin işlemlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanıyor.
Vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır cenaze yıkamadan kefenlemeye kadar tüm hizmetleri zengin fakir ayrımı yapmadan ücretsiz bir şekilde verdiğini belirtip ortaya atılan iddiaları mesnetsiz ve haksızlık olarak değerlendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.