Konya'da MHP'den CHP'ye geçen belediyenin borcu açıklandı

Konya'da MHP'den CHP'ye geçen belediyenin borcu açıklandı
Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ereğli Belediye Başkanı seçilen Umut Akpınar, seçildikten hemen sonra görevinin ilk günlerinde, seçim vaatlerinden biri olan şeffaflık ilkesini hayata geçirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ereğli Belediye Başkanı seçilen Umut Akpınar, seçildikten hemen sonra görevinin ilk günlerinde, seçim vaatlerinden biri olan şeffaflık ilkesini hayata geçirerek, belediyenin boğucu borç yükünü halka açıkladı. Belediyenin toplam borcu 528 milyon TL'yi buluyor. Bu borcun büyük bir bölümünü 394 milyon TL ile İller Bankası ve diğer bankalarından alınan krediler oluştururken, esnafa olan borçlar da 88 milyon TL ile dikkat çekiyor.

whatsapp-image-2024-04-19-at-12-14-49.jpeg

BELEDİYEDE HER AY ORTALAMA 36 MİLYON TL'LİK DEVASA BİR AÇIK ORTAYA ÇIKIYOR
Başkan Akpınar, belediye binasının dışına astığı borç tablosu ile Ereğli Belediyesinin mali durumunu gözler önüne serdi. Paylaşılan verilere göre, belediyenin gelirleri personel maaşlarını dahi karşılamakta yetersiz kalıyor. İller Bankası'ndan gelen ödenekler, personel maaşlarının yalnızca bir kısmını karşılayabiliyor. Ereğli Belediyesi'nin aylık ortalama 50 milyon TL geliri, 86 milyon TL'lik giderle karşılaştırıldığında, her ay ortalama 36 milyon TL'lik devasa bir açık ortaya çıkıyor.

whatsapp-image-2024-04-19-at-12-14-49-2.jpeg

Başkan Akpınar, bu zorlu ekonomik tablo karşısında Ereğli halkına moral vermekten geri kalmadı. Başkan Akpınar, "Acil olarak hayata geçireceğimiz tasarruf ve gelir artırıcı önlemlerle bu zor süreci aşacağımıza inancım tam" diyerek umutlu bir mesaj verdi. Ayrıca, kısa vadede alınacak tedbirlerle, özellikle alnının teriyle çalışan emekçilerin mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi.
Başkan Akpınar'ın karşı karşıya olduğu bu mali kriz ve kısıtlı imkânlar altında hizmet üretme çabası, onun ve ekibinin önünde en büyük zorluk olarak duruyor.

Kaynak:Hümeyra Karadağ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.