Konya’da okul servis ücretleri belli oldu mu?

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için hazırlıklar başlarken, okul kayıtlarını yaptıran ya da ara sınıflarda öğrencisi olan veliler servis arayışlarını hızlandırdı
Konya’da okul servis ücretleri belli oldu mu?

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için artık geri sayıma geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre okullarda ilk ders zili 11 Eylül’de çalacak. Öğrencileri için okul kayıtlarını yaptıran veliler, okul forma ve servis sorununu da çözerek eğitim yılına sorunsuz bir başlangıç yapmayı amaçlıyor.

Velileri bu yıl en çok zorlayacak gider kalemlerinden birisi de okul servisleri olacak. Çocuğunun güvenle okula gidip dönmesi için servisi tercih eden velilerin gözü kulağı yeni fiyatlara çevrilmiş durumda. İstanbul başta olmak üzere bazı illerde yeni servis fiyatları belli olurken, Konya’da ise gözler UKOME kararına çevrildi. İstanbul’da okul servis ücretlerine yüzde 29,10 oranında zam geldi.

Motorin fiyatlarının 40 liraya dayanması, araç bakım masrafları ve personel giderleri göz önüne alındığında Konya’da da yeni eğitim yılı için yüzde 25-30 bandında zam yapılması bekleniyor.

Ocak ayında yapılan ara zam ile birlikte Konya’da okul servis ücretleri en kısa mesafe 4 bin 660 lira en uzun mesafe ise 6 bin 210 lira olmuş ve 20 kilometreyi aşımlarda ilave olarak kilometre başına 315-365 TL ücret talep edilmişti.

Yeni yapılacak zamlarla birlikte Konya'da okul servis ücretlerinin en düşük 8 bin 500 TL bandına yükselmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bu ay sonuna doğru yapacağı toplantılarda Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası’nın servis ücreti taleplerini masaya yatırıp yeni tarifeyi belirleyecek. (www.bbnhaber.com.tr)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.