Konya'da skandal iddia! Cuma saatine sınav koydular

Konya'da bulunan ve ismi ön plana çıkan üniversitenin cuma saatine sınav koyduğu iddia edildi. Söz konusu sınav tepkilere neden oldu.
Konya'da skandal iddia! Cuma saatine sınav koydular

İddiaya göre Konya Gıda ve Tanm Üniversitesi (KGTÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Programları Bölümü'nde 14 Temmuz Cuma Günü, Cuma Namazı saatine isabet edecek şekilde saat 12.30'a sınav yapacak. Konuyla ilgili büyük tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Selçuklu ilçe Başkanı ve Milletvekili Ali Yüksel'in danışmanı Murat Günvar, "Öğrencilerin sözlü itirazına rağmen yetkililer sınav saatini değiştirmemiştir. Akabinde yazılı olarak itiraz edilmesine rağmen yetkililer maillere geri dönüş yapmamış ve sınavı icra etmiştir. Öğrencilerin Mazlumder Konya Şubesine başvurusu üzerine KGTÜ ziyaret edilmiş ve üniversite tarafı 14 Temmuz Cuma Günü saat 12.30'da ki sınavı yazılı ve sözlü itirazlara rağmen icra ettiklerini kabul etmiştir. Yüksek Öğretim Kurumu, 04.04.2018 tarihli "Cuma İzni" konulu genelgesi ile din ve vicdan hürriyetine dikkat çekmiş, mesai, ders, sınav ve uygulama saatlerinin Cuma Namazı saati ile çakışması halinde, eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bir aksaklığa meydan vermeden gerekli tedbirler alınmasını isteyen akademik ve idari personel ile öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanmasını, mesai saatleri ve ders çizelgeleri, uygulama ve sınav saatlerinin bu doğrultuda düzenlenmesini tüm devlet ve vakıf üniversitelerine bildirmiştir. Diğer yandan, inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek, Türk Ceza Kanunu'nun 115. Maddesi ile yaptırıma bağlanmıştır. KGTÜ'de yaşanan olayda ise gerek sınav saatlerinin Cuma saatine isabet ettirilmesi, gerekse gösterilen tepkilere rağmen sınav saatlerinin değiştirilmemesi pek tabidir ki din ve vicdan hürriyetinin kullanılmasmı engellemekten ibarettir. Üniversite yönetiminin yetki ve usulde paralellik ilkesi uyarıca tesis etmiş olduğu işlemleri geri alma, kaldırma, değiştirme ve düzeltme yetkisi bulunduğu için söz konusu mağduriyeti de giderme imkanı bulunmaktadır. Bunlara rağmen Cuma Namazı saatinde sınav yapmakta ısrar eden yetkilileri kınıyor ve KGTÜ yönetimini ciddiyete davet ediyoruz. İnsan Haklan ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği olarak yaşanan mağduriyetin giderilmesi ve böylesi bir uygulamaya yeniden cesaret edilememesi amacıyla mezkur olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz" ifadelerine yer verdi.
Konuyla ilgili üniversiteden açıklama beklediğini ifade eden Başkan Günvar, ivedi olarak öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum