Konya’da son vişneler hasat ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle vişne üretiminde atağa kalkan Konya’da yılın son ürünleri hasat ediliyor. Yıllık 30 bin ton rekolte ile Türkiye birincisi olan Konya üretimi artırmak amacında
Konya’da son vişneler hasat ediliyor

Konya’da vişne hasadı devam ediyor. Yıllık 30.000 ton vişne üretimiyle Türkiye birincisi olan Konya, vişne üretimini daha da artırmak amacında. Konya Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma destekleri kapsamında ücretsiz vişne fidanlarını alarak bağ ve arazilerinde verimli vişne bahçeleri oluşturan çiftçiler yüksek rekolteden oldukça memnun.

f2mpfoiwoaadfxw.jpg

Hem taze tüketim hem de vişne suyu ve diğer aromatik üretimler için iç ve dış pazara sevk edilen vişnelerden hatırı sayılır gelir de elde eden üreticiler oldukça memnun.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da vişne üretiminde Konya’nın Türkiye birincisi olduğunu vurgulayarak üretime desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

f2mpfoaw0aejwzv.jpg

Başkan Altay, “Başta Akşehir, Doğanhisar ve Ereğli ilçelerimiz olmak üzere vişne hasadı devam ediyor. Yıllık 30.000 ton vişne üretimiyle Türkiye birincisiyiz. Tarımsal desteklerimizle bu üretimi önümüzdeki yıllarda artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum