Konya’da su faturası isyanı! Vatandaş öfkeli…

Konya’da su faturası isyanı! Vatandaş öfkeli…
Konya’da hava sıcaklıklarının artması su kullanımını da tetiklerken kullanımın artmasından kaynaklı olarak faturalar da giderek yükseliyor. Şehirde elektrik faturalarını geçen su faturalarına yönelik tepkiler de artıyor

Konya’da son zamanların en çok konuşulan, tartışılan hatta vatandaşın büyük tepkisine yol açan konu su faturası oldu. Gelen zamların yanı sıra havaların ısınması ve su kullanımının hızla artmasıyla birlikte su faturaları da yükselmeye devam ederken Konyalı vatandaşlar, belediyeye tepki gösterip “Su faturalarımız elektrik faturasının çok üstünde geliyor. Birkaç yıl önce faturaların giderde bahsi bile geçmezken bugün ortalama bir eve 400-500 lira fatura gelmekte” diye tepki gösteriyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün seçim gecesi su faturalarına zam yapmasının kızgınlığını yaşayan bazı vatandaşlar ise, “Seçimsiz geçecek yeni süreçte bol zamlı dönemler yaşayacağız. Konya’da üç aya bir su faturalarına zam yapılıyor” ifadelerini kullandılar.

fatura.jpg

İSTANBUL BB’DEN BÜYÜK ZAM
Konya’da su faturalarının yüksekliğinden yanan şikayetler giderek artarken Konya Büyükşehir Belediyesi ise suyu en ucuz veren belediyeler arasında yer aldıklarını iddia ediyor. Su fiyatlarında Konya’nın büyükşehirler arasında orta sıralarda yer aldığı ifade ediliyor.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi de suya yüklü bir zam yaptı. İstanbul’da İSKİ’nin teklifiyle suya yüzde 36 ile 53 oranında zam yapıldı. Kabul edilen teklifle birlikte İstanbulluların yüzde 75’inin kullandığı birinci kademe birim fiyatı 23.72 liradan 32.28 liraya yükseldi.
KONYA’DA SU FİYATLARI
1 Nisan’da Konya’da suya gelen yüzde 15’lik zam ile birlikte 1 metreküp suyun satış fiyatı KDV ve ÖTV hariç 23,63 TL’ye yükseldi. Vergilendirmeler de yapıldığında Konya kent merkezinde konutlarda kullanılan 1 metreküp su için 26 lira 85 kuruşluk bir fiyat ortaya çıkıyor. 15 metreküp ve üstü kullanımlarda ise tarife katlanarak artıyor.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum