Konya’da turizmin yeni gözdesi ne zaman açılacak?

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük kamu ahşap yatırımı olacak Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin resmi açılışının en geç Şeb-i Arus’ta yapılması planlanıyor
Konya’da turizmin yeni gözdesi ne zaman açılacak?

Konya yeni bir turizm yatırımına kavuşuyor. Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan Çatalhöyük'ün canlanması ve gelen turistleri karşılama alanıyla ilgili sorunların çözülmesi amacıyla yapımına başlanan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi için geri sayım devam ediyor. Konya'nın turizmine değer katacak projenin Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü ve “Mevlana Yılı” anısına Şeb-i Arus’ta açılması planlanıyor.

4wng6gdebbrdfwpi0urzk79ou4wzykudsj5fy7nt.jpg

Tamamen ahşaptan yapılan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi; 4 bin 500 metrekarelik alanda gelen ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiği, kafeteryaların ve özellikle sergi alanlarının olduğu bir merkez olacak. Türkiye'nin en büyük "Ahşap Kamu Yatırımı" unvanına sahip olan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, 28 bin 500 metrekare arsa içerisinde 4 bin 500 metrekare alana sahip ve müze niteliği taşıyan tanıtım ve karşılama merkeziyle Konya’ya değer katacak olan projeler arasında yerini alıyor.

tuzd7lpzjrbmudrgsxeciruxxudusbd3rraqhfs9.jpg

Fiziki inşaatı ve çevre düzenlemesi tamamlanan merkezin iç tefrişatının tamamlanması adına mesai sürüyor. Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi’nin resmi açılışının 17 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor. Süreç içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış ve temel atma törenleri için şehir ziyaretleri kapsamında Konya’ya daha önceki bir dönemde gelmesi durumunda ise açılış tarihi öne alınacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum