Konya'da Vakıflar Genel Müdürlüğü ağızları tatlandırdı
Medeniyetimizin temel taşlarından olan vakıflarımız, eğitimden sağlığa, mimariden şehirleşmeye, kültürden sanata ve ekonomiye kadar sosyal hayatın her alanına paylaşma infak geleneğinin bir ürünü olarak ortaya çıkmışlardır.Atalarımız sırf Allah rızasını kazanmak uğruna tüm mal varlığını bağışlayarak çok vakıf kurmuş, bu kurulan vakıflar sayesinde Türk İslam Kültürünün ve Medeniyetinin Anadolu’da yayılmasına etki etmişlerdir. Evlenecek kıza çeyiz veren vakıf, Öğrencileri pikniğe götüren vakıf, Duvar yazılarını silen vakıf, Akarsu ve nehir temizleyen vakıf, Hizmetçilerin verdiği zararı karşılayan vakıf, Çiftçiye saban veren vakıf… gibiince bir düşüncenin tezahürü amacı olan pek çok vakfı ecdadımız tarafından kurulmuştur.
Bu vakıflardan birin de miladi 1323 yılında Tokat Niksarda Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Efendi kurmuş, vakfın gelirinden, hapishanede yatanlar, için helva yapımında kullanılmak üzere üç batman bal, yağ ve un satın alınmasını şart etmiştir.
Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz KILINÇ yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluş amaçlarından birisi de Selçuklu ve Osmanlı devrinde atalarımızın kurduğu vakıfların vakfiyelerinde yazılı hayrî, sosyal,kültürelveekonomikşartvehizmetleriyerinegetirmektir.Bölge Müdürlüğü olarak Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı hayır şartı gereği Konya Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan ve mahkûmlara, tatlı ikram ederek, Genel Müdürlüğümüzün toplumun dezavantajlı bireylerine yönelik bu projesine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz, emeği geçen personellerimize ve cezaevi personellerine teşekkür ediyorum dedi.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.