Konya'da vatandaşlara 1 buçuk milyar lira destek sağlandı

Konya'da vatandaşlara 1 buçuk milyar lira destek sağlandı
Şehircilikve altyapı alanındaki örnek çalışmalarını sosyal alana da taşıyan ve sosyal destekler ile ihtiyaç sahiplerine nefes aldıran Konya Büyükşehir Belediyesinin sadece sosyal kart aracılığıyla verdiği destek toplamda 1,5 milyar lirayı geçti

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla sosyal belediyecilik alanında da örnek olmaya devam eden Konya Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar sosyal kart aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine 1,5 milyar liradan fazla destek verdi.

images-2.jpeg

İl genelinde altyapı ve fiziki yatırımların yanı sıra ihtiyaç duyulan her alanda toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya gayret gösteren Konya Büyükşehir Belediyesi X adlı sosyal medya platformundan yapılan açıklamada “Sosyal Destekler” başlığı altında ihtiyaç sahiplerine ve öğrencilere yönelik yardım ve destekler “Sosyal Kart Desteği”, “Eğitim Desteği”, “Ulaşım ve Nakit Desteği”, “Şehit, Gazi, Yaşlı ve Engelli”, “Afet Desteği” ve “Su, Isınma, Giyecek ve Barınma” şeklinde sıralandı. Sosyal kart desteği 1 milyar 550 milyon lira ile sosyal destekler içerisinde öne çıkarken eğitim desteği 400 milyon lira, ulaşım ve nakit desteği 67 milyon lira, engelli ve gazilere yönelik destekler 50 milyon lira, afet desteği 240 milyon lira oldu. Son olarak su, ısınma, giyecek ve barınmaya yönelik destekler ise 21 milyon TL oldu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleri ile şehir merkezinde ortak uyguladıkları Sosyal Kart Projesi ile sadece 2023 yılında 31 ilçede 129 bin 406 haneye; 181 milyon 960 bin lira değerinde sosyal destekte bulunduklarını belirtmiş ve 2024 yılı itibariyle Sosyal Kart limitlerini de artırdıklarını vurgulamıştı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, nüfusu 2’ye kadar olan ailelere 2024 yılında aylık 2.000 lira; 3 ve 4 nüfuslu ailelere 2.500 lira; 5 ve üzeri nüfusu olan ailelere ise aylık 3.000 lira Sosyal Kart desteğinde bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.