Konya’da yeni belediye binası nereye yapılacak?

Konya’da yeni belediye binası nereye yapılacak?
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni hizmet binasının yerinin belli olduğunu ve sürecin seçim sonrasında kademeli olarak başlayacağını ifade etti

Tam 34 yıl ikamet ettiği binasının depreme dayanıklı olmadığı tespitinin ardından boşaltılıp 2021 yılında yıkılmasının ardından dağınık bir biçimde belediye hizmetlerini yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi yeni binasına kavuşmak için seçim sonrasını bekliyor. Yaklaşık 3 yıldır Eski Asker Hastanesi, Eski SSK binası ve Mevlana Kültür Merkezi’nde kamusal hizmetlerini sürdüren son dönemde de Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi”ni başkanlık ofisi ve misafir ağırlama merkezi olarak kullanan Konya Büyükşehir Belediyesi hizmet kalitesini artırmak ve verimlilik açısından eksikliği hissedilen hizmet binası için seçim sonrasında resmi adımlarını atacak.

belediye-binasi-1-001.jpg

SELÇUKLU İŞARET EDİLDİ
Konya’ya yakışır bir belediye hizmet binası için proje hazırlığını başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve ekibi, yeni bina için alternatif yer arayışını da nihayete erdirdi. Yeni bina Selçuklu YHT Garı yakınlarında konuşlanacak.

ÇALIŞANLAR İŞE TOPLU ULAŞIM İLE GELECEK
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, YHT Gar ve Eski Sanayi bölgesinde konuşlanacak yeni hizmet binasının mevkisel tercihinde banliyö hattının buradan geçecek olmasının etkili olduğunu söyledi. Tüm Konya’nın rahatlıkla ulaşabileceği bir alanda belediye binasının konuşlanacağını söyleyen Başkan Altay, toplu ulaşım kolaylığının önemli olduğunu, belediye çalışanların da işe toplu ulaşım araçlarıyla gelmesi için bir takım adımlarını atılacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum