Konya'da yeni dolandırıcılık türü! Kaporalara dikkat

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altun, artan kapora dolandırıcılığına karşı uyardı.
Konya'da yeni dolandırıcılık türü! Kaporalara dikkat

İnternet siteleri üzerinden kiralık ve satılık ev ilanlarının verilmeye başlanması, yeni bir dolandırıcılık türünün ortaya çıkmasına neden oldu. Bu dolandırıcılık türü, özellikle Konya'da sıkça karşılaşılan dolandırıcılık yöntemlerinin başında geliyor. "Kapora dolandırıcılığı" olarak bilinen bu yöntem, dolandırıcıların vatandaşlara internet üzerinden sahte ev satış ilanları açarak tuzak kurmasını içeriyor. Dolandırıcılar, bu ilanlar aracılığıyla kapora aldıktan sonra izlerini kaybettiriyor ve dolandırılan vatandaşlar, ne yazık ki bu kişileri şikayet edebilecekleri bir merci bile bulmakta zorlanıyorlar.

bha-haber-ici-88.jpg

Nitelikli Dolandırıcılık Kapsamında”

Son dönemde internet üzerinden yapılan kapora dolandırıcılığı vakalarında artış yaşanıyor. Kapora dolandırıcılığı, alıcıların güvenini kazanmak amacıyla verilen ön ödemenin hileli yollarla alınması ve ardından ürün ya da hizmetin teslim edilmemesi şeklinde gerçekleştiriliyor. Bu dolandırıcılık türü, özellikle internet üzerinden gerçekleştirildiğinde, "nitelikli dolandırıcılık" olarak kabul ediliyor ve Türk Ceza Kanunu'nun 158. maddesi kapsamında yargılama konusu oluyor.

konya-adliyesine-nasil-gidilir.jpg

Dolandırıcıların İzini Sürmek Çok Zor

İnternet üzerinde sahte ilanlar açarak, alıcıları kandırmayı amaçlayan dolandırıcılar, basın, bilişim sistemleri ve banka kanalları gibi çeşitli yolları kullanarak mağdurları zarara uğratıyor. Kapora dolandırıcılığıyla mağdur olan birçok kişi, dolandırıcıların izini sürmekte zorlanmakta ve hukuki süreç başlatmakta güçlük çekiliyor.

bha-haber-ici-89.jpg

Emlakçılar Odası Vatandaşları Uyardı

Son günlerde Konya'da artan kapora dolandırıcılığı olaylarını BBN Haber’e değerlendiren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Altunay, Konya Emlakçılar Odası'na kayıtlı olmayan kişilerin verdiği ilanlara karşı özellikle dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. "Vatandaşlarımız, oda üyesi olmayan ve taşınmaz ticareti yetki belgesi bulunmayan emlak ofislerinden gayrimenkul alım, satım ve kiralama işlemleri yapmamalıdırlar. Güvenilir işlem yapmak isteyen vatandaşlarımız, odamızın üyelerini tercih etsinler," şeklinde konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.