Konya'da yoğun çalışma başlıyor! Türbe arkasına neler yapılacak?

Konya'da yoğun çalışma başlıyor! Türbe arkasına neler yapılacak?
Konya’nın tarihi kent merkezini aslına uygun olarak ayağa kaldıracak ve bölgeyi turizm merkezi haline getirecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi için ilk kazma önümüzdeki günlerde vurulacak

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi öncülüğüyle hayata geçirilecek Türbe Arkası Kentsel Yenileme Projesi ile Konya kent merkezinde büyük bir dönüşüm ve imar çalışmasını imza atılacak. Hazreti Mevlana’nın kabrinin de bulunduğu ve Konya’nın kalbi denilecek bölgede yapılacak çalışmalar bölgenin kimliğini baştan ayağa değiştirecek ve Mevlana civarı turizm merkezi olacak.

konya.jpg

24 AYRI YAPIDAN OLUŞUYOR

Projede yeni yapılar inşa edilirken aynı zamanda alanda tespiti yapılan mevcut tescilli yapılar da korunacak ve aslına uygun şekilde işlevlendirilerek projeye dahil edilecek. Bu yapılarla beraber proje içerisinde yer alacak otel ve butik oteller, mescitler dahil olmak üzere toplamda 24 yapının yer aldığı Mevlana Arkası Kentsel Tasarım Projesi için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.

konya-2.jpg

DAR’ÜL MÜLK’Ü TAÇLANDIRACAK

Konya’nın tarihi silüetinde, turizminde ve sosyal dokusunda yeni bir çağ başlatacak özel projenin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aslında burada yapmaya çalıştığımız şey şu; Darü’l-Mülk Projesi kapsamında 20 farklı noktada çalışmalar yürütüyoruz. Bu proje ise bunu taçlandıracak bir iş olacak” diye konuştu.

Kaynak:Mustafa Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.