Konya'da yuva kuracak çiftler dikkat! Düğün maliyeti ne kadar?

Konya'da yuva kuracak çiftler dikkat! Düğün maliyeti ne kadar?

Havaların ısınması ile birlikte çiftlerin yuva kurmaları da hız kazandı. Düğün salonlarının yolunu tutan çiftler için alternatif fiyatlar ne kadar?

Konya'da yaz aylarının gelmesiyle evlenecek çiftler düğün hazırlıklarını yapmaya başladı. Takı, düğün salonu, gelinlik ve damatlık başta olmak üzere bir düğün masrafı çiftlere ne kadara mâl oluyor?

Yaz aylarının gelmesiyle düğün sezonu açıldı. Düğünlerini yapmak isteyen vatandaşlar, gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, altın ve birçok kalemde alışverişlerini yapıyor. Konya'da düğün yapmak isteyen bir çiftin düğün masrafları ise ortalama 120 bin civarını buluyor.

evlilik.webp

Düğün salonlarının yolunu tutan çiftler ise geleneksel Konya Pilavı dahil olmak üzere bir düğüne toplamda 320 bin civarında harcama yapıyor.

Konya'da Hayat Pilav ile başlar Etliekmek ile biter sözünü yaşatmaya çalışan çiftlere kötü haber Ramazan Bayramı sonunda geldi. Ramazan ayı öncesi ortalama 110 ila 120 lira arasında kişi başı düğün pilavı verilirken Bayram sonunda bu rakam 150 ila 250 lira arasına kadar çıktı.

dugun.jpg

Ortalama bin kişilik düğün yapacak olan çiftler geleneksel düğün pilavı için 150 bin lirayı gözden çıkartmak zorunda. Bin kişilik pastalı düğün yapmak isteyen çiftler ise 75 ila 90 bin lira bütçe ile dünya evine girecek.

Düğün salonu, gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, altın ve birçok kalemde alışverişlerini yapan çiftlerin toplam maliyeti ise 320 ila 350 bin arasında oluyor.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.