Konya’daki tarihi hamamda banyo keyfi ne kadar?

Konya’daki tarihi hamamda banyo keyfi ne kadar?
800 yıllık bir tarihi olan Tarihi Mahkeme Hamamı, tarihle hamam kültürünü Konya halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Mahkeme Hamamı’nda kirlerden arınma ve şifa bulmanın bedeli ise adeta sudan ucuz!

14. yüzyılda Karamanoğlu 2. İbrahim Bey zamanında yaptırılan Tarihi Mahkeme Hamamı asırlardır hamam kültürünü yaşatıyor. Şerafeddin Cami ile Şems-i Tebrizi Türbesi arasında bulunan hamam soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana gelmiştir. Eskiden kadılar muhakeme edeceği kişileri önce hamama gönderir sonra ifadesini alırdı. Mahkeme hamamı adını buradan alıyor. Zamanla adı Mahkeme olarak değişti.

Hamamın en önemli bölümü erkekler kısmında bulunan 3 metre çapında beyaz ve mor mermerden yapılmış havuz.

e7hvn4rxmael3qp.jpg

HAMAM, STRESİ ALIR VE ZİHNİ DİNGİNLEŞTİRİR

Türk kültüründe çok önemli bir yeri olan hamamın, sağlığa son derece olumlu etkileri bulunuyor. Osmanlı İmparatorluğu zamanında sarayda kadınların güzellik sırlarının da hamam kültürüne bağlı olduğu söylenirdi. Günümüzde de hamam kültürünü yaşatan tarihi hamamlarla insanlar toksinlerinden arınıyor.

Hamamın faydaları saymakla bitmiyor. Hamam sıcak hava ve buharın etkisiyle vücudumuzda gözenekleri dolduran tüm kirler yumuşar. Yapılan kese ile tüm gözenekler açılır. Böylece hem cildiniz ölü deriden arınır hem de daha fazla oksijen alır. Hamam, stresi alır ve zihni dinginleştirir.

mahkeme-hamami-4.jpg

TARİHİ HAMAMDA BANYO KEYFİ 100 TL

Evde duş almakla hamamda terleyip kese yaptırmanın arasında fark olduğunu söyleyen uzmanlar, “Terlediğiniz zaman vücuttaki toksinler atılıyor. Eski deriler temizlenir ve vücut nefes alır. Hamam insanı zihinsel olarak da rahatlatır. Genç nesil hamam kültüründen uzak büyüyor. Sürekli müşterilerimiz hamam kültürünü ve hamamın vücuda faydalarını bilerek geliyor” diyor.

Kese, masaj, köpük, sauna, gelin ve damat hamamları hizmeti verildiği Tarihi Mahkeme Hamamını kadınlar 09.00-18.00 saatleri arasında, erkekler ise 07.30-23.00 saatleri arasında kullanabilir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum