Konya'daki yöresel ürün pazarına ziyaretçi akını! Kış hazırlıkları sürüyor

Konya'ya bir çok ilden gelen esnaflar yöresel ürün pazarında ürünlerini satıyor. Özellikle kış hazırlığı yapan Konyalılar çeşitli ürünlere büyük ilgi gösteriyor.
Konya'daki yöresel ürün pazarına ziyaretçi akını! Kış hazırlıkları sürüyor

Konya'nın Çumra ilçesinde yöresel ürün pazarı kuruldu. Çumra ve ilçenin mahallelerinden çok sayıda vatandaş pazara yoğun ilgi gösterdi. Kış hazırlığı yapan vatandaşlar yöresel ürün pazarından ihtiyacını karşılıyor.

whatsapp-image-2024-09-25-at-13-23-14.jpeg

Pazarın en çok ilgi gören tezgahlarından biri ise Kahramanmaraş'tan gelen tarhana ve Siirt'ten gelen Bal oldu. Yöresel ürünleri elleri ile hazırlayan vatandaşlar satışını gerçekleştirerek memleketlerine dönüyor. Söz konusu tarhananın fiyatı ise 300 lira ila 600 lira arasında değişiyor. Yöresel ballar dikkat çekerken ortalama bal fiyatları da 450 ila 2 bin lira arasında değişiyor.

whatsapp-image-2024-09-25-at-13-23-18.jpeg

Tereyağı kilogram fiyatı 400 TL, köy peyniri ise 250 TL’den satılıyor. Yöresel makarnalar ise 100-150 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Yumurta sevenler için ise gezen tavuk yumurtası adet fiyatı 5 TL olarak belirlendi. Çok sayıda vatandaşın akın ettiği yöresel pazarda en çok ilgi gören stantlardan biriside baharat ürünleri oldu. Pazar hafta sonuna kadar hizmet verecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.