Konyalı altın dolar yatırımcılarına kritik uyarı geldi! Bu son hafta…

Ünlü ekonomist İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarına önemli tavsiyelerde bulunmaya devam ediyor. Pazartesi gününün altını çizen Memiş vatandaşları uyardı.
Konyalı altın dolar yatırımcılarına kritik uyarı geldi!  Bu son hafta…

Ekonomi de ömeydana gelen sorunlarla birlikte altın ve dolar fiyatlarında dalgalanma devam ediyor. Yatırımcıların endişeli olduğu bu dönemde, yatırımcılara ve vatandaşlara önemli tavsiyeler İslam Memiş’ten geliyor.

thumbs-b-c-1e2ea37d28693d60ce345df357b954da.jpg

"YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"

Eylül ayının oldukça hareketli geçeceğini söyleyen Memiş; “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırımı sonrası tüm yabancı para birimleri gibi emtialar da, Türk lirası karşısında 24 Ağustos itibariyle sert bir düşüş yaşadı.
Her ne kadar bu düşüş, ilerleyen günlerde kendini önemli ölçüde telafi etmiş olsa da, son birkaç aydır gram altın tarafında yaşanan yükselişler gücünü dolar tarafından alıyordu.
Ons tarafında 1890 doların altına sarkan düşüşlerin sonrasında önemli bir uyarıda bulunmuş ve 2-3 hafta içerisinde 2000 dolar üzerine ciddi ataklar görebileceğimizi söylemiştim. Bunların en ciddi emarelerini geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günleri gördük ve Xauusd paritesi, uzun bir aranın ardından yeniden 1950 doları aştı.
Üstelik bu yükseliş, dolar endeksinin değer kazandığı ve 104 seviyesine yükseldiği bir dönemde yaşandı. Hiç şüphesiz altının, bu gelişmeler karşısında güçlü duruşu, gelecek haftalara yönelik çok pozitif bir hava yaratmış durumda.
Benim beklentim, önümüzdeki 2 hafta itibariyle ons tarafında 2000 doların aşılacağı yönünde. Özellikle dolar kurunun da yeniden bir canlanmasıyla birlikte gram altın/TL fiyatları, her iki taraftan da destek alarak yükselmeye devam edecektir.
Şu anda gösterge kur 1670 lirayı işaret ediyor olsa da, Kapalıçarşı başta olmak üzere fiziki piyasalarda altının gram fiyatı 1715-1720 lira arasında." dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.