Konyalı esnafın modern dükkanları görücüye çıktı. İşte Suriçi yapıları

Yapımını Meram Belediyesi’nin yürüttüğü Suriçi Çarşısı, Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi düzenlenen programla Konyalılara tanıtıldı.

Meram Belediyesi tarafından uygulanan ve Konya Büyükşehir'in büyük destek verdiği Şükran Mahallesi'nde dönüşüm tamamlanıyor. Geçmişin mirasıyla bugünün estetiğinin harmanlandığı Suriçi Çarşısı yapılan tanıtım programı ile kamuoyuna gösterildi. Projenin 1. Etap’ında 21.000 metrekarelik alanda 158 dükkan ve 149 ofis içeriyor. Bu etabın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 2. Etapta ise; 21.000 metrekarelik alanda 158 dükkan ve 149 ofis olacak. Bu etabın da yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Son etap olan Larende Etabında ise K 42.200 metrekarelik alanda park ve rekreasyon alanları olacak. Programa ev sahipliği yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, projenin bir ilçe belediyesi için büyük bir miktar olan 3 milyar liralık bir bütçesi olduğunu aktardı.

whatsapp-image-2024-08-16-at-12-50-59.jpeg

“Kültürel ve sosyal bir değer”

Konya’nın tarihi geçmişini gelecek yıllara taşıyacak olan projenin Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin yeni uğrak noktası olması bekleniyor. Başkan Kavuş, yapılan dönüşümün sadece fiziksel değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal bir değer taşıdığını belirterek, “Suriçi Çarşısı, Konya’nın medeniyetlerinin izlerini gelecek nesillere aktarmak, şehrin yüzünü yenilemek ve misafirlerini kendine hayran bırakmak amacıyla projelendirildi. Bu proje, sadece bir kentsel dönüşüm değil, aynı zamanda şehrimizin tarihini yaşatacak bir eser olarak ön plana çıkıyor” diye konuştu.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum