Konyalı şoför resti çekti! 33 bin liranın altına çalışmam

En zor meslekler arasında yer alan nakliye araçlarının şoförleri bugünlerde piyasadaki düşük maaşlardan şikayet ederek kendi tarifelerini açıklamaya başladı
Konyalı şoför resti çekti! 33 bin liranın altına çalışmam

Konya’da düşük maaşlardan şikayet eden bir kamyon/tır şoförünün kendi tarifesini açıklaması ve “bu paranın altına çalışmam” resti büyük ilgi gördü. Sosyal medyadaki bir grup üzerinden paylaşım yapan emekçi, “Belgelerim tam. Tente-termokin tecrübem mevcuttur. Tako uyumlu çalışmaktayım. Axor harici bütün araçları kullanırım. Axor kesinlikle kullanmam. Maaş talebim 30 ile 33 bin liradır. Her asgari ücret zammından da faydalanırım. Onun altında çalışmamaktayım, bölge fark etmez…” şeklinde paylaşım yaptı.

378393832-1015893576123501-2322544913210506718-n.jpg

Büyük ilgi ve destek gören bu paylaşımın yorumlarında piyasadaki düşük fiyatlardan dem vuran deneyimli şoför, “Evim kira, 12 lira istiyor ev sahibi. Mahkemelik olduk şuan 8 liraya oturuyorum. 20 liraya, 23 liraya vallahi çalışmam. Sandık da yapsan kumanya da yesen 10 lira yolda masrafın var. Fazlası var eksiği yok, sana en az 20 lira kalması lazım ki evini geçindirebilesin. Bu Konya’daki işverenlerin vallahi insafı yok. O yüzden hesap ortada. İşine gelen hesabına uyan çalıştırsın. 3 gün ucuza çalışmayıverseler bu iş otomatik yükselir ama maalesef ucuza çalışan çok. Hele bir de yeni araba sevdalıları var ya 19 liraya çalışıyorlar. Vallahi benim fiyatım bu, bundan aşağı çalışmam” diyerek adeta rest çekip, şoförlerin sesi olmak adına serzenişte bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.