Konyalılar artık evlenmekten kaçıyor! Yaş oranı gittikçe artıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstatistiklerle Konya internet sitesindeki verilere göre Konya'da evlenme yaşı oranı her geçen yıl artıyor.
Konyalılar artık evlenmekten kaçıyor! Yaş oranı gittikçe artıyor

Konya'da evlilik yaşı giderek yükseliyor. Ekonomik sıkıntılar, iş bulma zorlukları, üniversite eğitiminin yaygınlaşması ve bireyler arasındaki güven problemleri, gençlerin evliliği ertelemesine yol açan başlıca sebepler arasında yer alıyor.

evlenme-yas-orani-001.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi, İstatistiklerle Konya internet sitesindeki verilere göre, Konyalılar arasında ilk evlilik yaş oranı 2010 yılında 23,9 iken, bu oran 2022 yılına gelindiğinde 25,5'e yükseldi. Her yıl kademeli olarak artan bu yaş ortalaması, ekonomik koşulların kötüleşmesi, iş bulmanın zorlaşması ve bireylerin kariyer odaklı yaşama yönelmesi gibi nedenlerle daha da yükselme eğiliminde.

konya-evlilik-yas-orani-2022.png

Birçok genç, üniversite eğitimi sonrası iş bulmanın zorluğundan yakınırken, bu durum evlilik planlarını da etkiliyor. Bunun yanı sıra, güven problemi ve artan maddi yükümlülükler de evlilik kararını geciktiren etkenler arasında yer alıyor. Hem erkekler hem de kadınlar arasında ortak bir endişe olan bu sorunlar, Konya’da evlilik yaşının daha da ileriye taşınacağını gösteriyor.

konya-evlenme-orani.jpg

Uzmanlar, gençlerin evlilik konusunda çekincelerini anlamak ve bu sorunları çözmek için ekonomik ve sosyal politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Evliliğin ertelenmesinin uzun vadede toplumsal yapıyı nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

*BURAK SALİH ÇEPECİ

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum