Konyalılar eğlenceye 500 lira ödüyor! Gelenek şehirde yaşatılıyor

Konyalılar eğlenceye 500 lira ödüyor! Gelenek şehirde yaşatılıyor
Konyalılar bu etkinlikte eğlencenin dibine vururken bir yandan da geleneksel kültürü yaşatıyor. Geleneksel Konya Baranası, müzikli bir eğlence olmanın yanı sıra katılımcıların birbirleriyle samimi sohbetler gerçekleştirdiği önemli bir gelenektir.

Meram ve Konya kültürünün en güzel şekilde anlatıldığı ve tanıtıldığı Müze Meram, Meram’ın yaz akşamlarını Geleneksel Konya Baranası ile renklendiriyor. Dertleşen, sohbet eden ve türkülerin ahenginde rahatlayıp, hayatın yorgunluğunu geride bırakan katılımcılar için Barana, geleneksel bir stres atma yöntemidir. Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi olarak, unutulmuş veya farklı versiyonlara bürünerek hayatta tutulmaya çalışan Konya Baranası'nı, orijinal haliyle ve ikramlarla misafirlere sunuluyor. Bu güzel etkinliğe ise 32 katılımcı kişi başı 500 lira ödeyerek katılıyor. Katılımcılar müzik icra edilirken birbirleriyle konuşmaz ancak müzik aralarında açılan sohbetlere dahil olabilirler. İcra sırasında müzisyenleri yönlendiren solist dilerse katılımcıları da eşlik ettirebilir. Muhabbetin konusunu, meclisin en yaşlısı veya bilgisine hürmet edilen kişi belirler.

whatsapp-image-2024-09-08-at-15-52-00.jpeg

Genel Kurallar:
Etkinlik alanına, dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasaktır.
Etkinlik anında, telefonların sessiz konumda tutulması gerekmektedir.
Satın alınmış biletlerde iptal/iade, tarih ve yer değişikliği yapılamamaktadır.
Oturma düzeni minder olup, giriş zamanına göre misafirler müsait yerlere oturabilirler.
Girişler, etkinlik başlamadan 15 dakika önce yapılmaktadır. Etkinlik başladıktan sonra, müzemize kesinlikle giriş alınmayacaktır.
Etkinlik alanında yanınızda bulunan eşyaların sorumluluğunun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz.
Etkinlik +12 yaş ve üzeri misafirler içindir.
Organizasyon sahibi, bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.
Etkinliğe evcil hayvan kabul edilmemektedir.
Etkinliğe katılan kişilerin fotoğraf ve video çekimlerinin tanıtım materyallerinde kullanım hakkı etkinlik organizasyonuna ait olup katılımcı etkinliğe katılarak bu hakkın kullanılmasını kabul etmektedir.
Profesyonel olmayan cihazlarla, katılımcıları ve sanatçıları rahatsız edecek ve özel hayat gizliliğini ihlal edecek çekim yapılmamasına özen gösterilmelidir.
Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi; seyircilerimizi rahatsız edebilecek nitelikte uygunsuz hal ve tavır sergileyen kişi/kişileri; etkinlik bilet bedelini iade ederek etkinlik alanına almama hakkına sahiptir.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.