Konya'nın bu ilçesinde kriz! Başkan alanı terk etti

Konya'nın ilçelerinde ve mahallelerin de şenlik ve yaz etkinlikleri devam ederken, bir mahallede kriz çıktı. Bu kapsamda CHP'li başkan alanı terk etti.
Konya'nın bu ilçesinde kriz! Başkan alanı terk etti

Konya'nın Ereğli ilçesi Zengen Mahallesi'nde şenlik düzenlendi. Zengen Spor ve Zengen Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen şenliğe yoğun bir katılım olurken bir gördü tanığının anlattıkları mahalle halkını üzdü. Görgü tanıdığının iddiasına göre, "Şenliğe İlk olarak erken saatte Ereğli AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erol ve yönetimi Kadın Kolları Başkanı Neslihan Nas ve yönetimi geldi. Hemen ardından MHP Ereğli İlçe Başkanı Musa Yılmaz, 28. Dönem Milletvekili Adayı Bilal Yiğit geldi. Ereğli Şoförler Odası Başkanı Yalçın Bozkır'da ekibiyle Zengen’deydi. Yüzlerce zengenli de şenlik alanını doldurmuştu. Yerel sanatçımız Erdem Güney sahnede yerini almış, sazıyla sözüyle Zengenlilere müzik ziyafeti sundu. Erdem Güney sahnede iken Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, CHP ilçe başkanı Nejat Türktaş, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın meclis üyeleri Zengenli Şahin Yurddaş, Mehmet Karataş ile birlikte alana geldi. Zengenlileri selamladı" dedi.

whatsapp-image-2024-06-24-at-14-44-14.jpeg

Görgü tanıdığı, "Sonra kimsenin anlamadığı sessiz bir kriz çıktı. Sayın Belediye Başkanı protokole oturmak istemedi. Başkan arka tarafta bayanların olduğu alana oturdu. O arada Belediye Meclis Üyesi Şahin Yurddaş'ın başının üzerine aldığı masayı Başkana doğru götürdüğünü gördüm. Sonra ondan da vazgeçildi. Program başlamak üzereydi. Sunucu misafirleri anons ederken Belediye Başkanını ve CHP ilçe başkanını anons etmedi. Yöneticilerden İzzet Işık'a "sunucu başkanı unuttu heral bir hatırlat" dedim. Onunda hiç bir şeyden haberi yok, çıktı sahneye söyledi. Yanıma geldi "başkan ve beraberindekiler şenlik alanını terk etmiş" dedi. Tam konuşma olacağı sırada başkan Umut Akpınar, CHP ilçe başkanı Nejat Türktaş neden şenliği terk etmişti. Bir merak aldı. Zengen spor Başkanı Kubilay Eren'e sordum. Başkan "ne oldu" diye yanına gittim protokole davet ettim. Israr ederseniz kalkar giderim dedi ve kalktı gitti, dedi. Arkadaşlarımız Sayın Nejat Türktaş'i aradı. Nejat başkan da nikahlar için kalktı, demiş. Ak Parti ilce başkanı İbrahim Erol, seçilmiş belediye başkanını destekleyeceğiz derken Belediye başkanının AK Parti ve MHP İlçe Başkanının yanına oturmaması ve Zengenlilere iki kelam etmeden ayrılması kimseyi mutlu etmedi. Ne kadar haklı sebebi olur bilmiyorum. Orada Zengenli iki meclis üyesinin de zor durumda kaldığını düşünüyorum. Bu konuda Sayın Belediye Başkanı bir açıklama yaparsa kamuoyu da aydınlanır ve size büyük destek veren Zengen halkı da" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.