Konya'nın en borçsuz belediyelerinden biri! Bütçe 5 yılda 10 kat arttı

Konya'nın en borçsuz belediyelerinden biri! Bütçe 5 yılda 10 kat arttı
Borçlu bir şekilde devraldığı Meram Belediyesini mali disiplin ve tasarruf tedbirleriyle düzlüğe çıkaran Başkan Kavuş, günü geçmiş hiçbir borçlarının olmadığını yıllık bütçenin de 5 yılda 10 kat arttığını açıkladı

AK Parti iktidarları döneminde Meram’da üst üste ikinci kez aday gösterilen ilk isim olarak dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ilk döneminde mali disipline büyük önem verdi. Borçlu devraldığı belediyenin hem borç stoğunu hızla eriten hem de yıllık bütçeyi tam 10 kat arttıran Başkan Kavuş, Meram Belediyesinin günü geçmiş hiçbir borcunun bulunmadığını açıkladı.

borcsuz-meram-3.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR KAYNAK ÜRETİMİ
Uygulanan tasarruf tedbirleri, sürdürülebilir ve yeni kaynakların üretimiyle Meram’ı geleceğe taşımak için özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Kavuş, doğru imar uygulamaları ile 7,5 milyon metrekare alanda imar planlaması yapıldığını arsa stoğunun da 12 milyon metrekareden 18 milyon metrekareye çıktığını açıkladı. 5 yıllık dönemdeki kamulaştırma bedeli ise 2 milyar TL’yi geçti.

borcsuz-meram-2.jpg

5 YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRILDI
5 yıla çok şey sığdırdıklarının altını çizen Başkan Kavuş, “Yeni yatırımlar, atılımlar, yeni ufuklar, yeni stratejiler, açılışlar, temeller ve yeni başlangıçlar gerçekleştirdik. İnsan öncelikli ve hizmet odaklı çalışmalarımızla ilçemize pek çok yenilik kazandırdık. İmardan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal hayata kadar her alanda büyük ve önemli adımlar attık. İlçemize pek çok yeni güzellik kattık” dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.