Konya'nın o ilçesinde üretim mesaisi başladı! hem yiyorlar, hem satıyorlar

Konya'nın o ilçesinde üretim mesaisi başladı! hem yiyorlar, hem satıyorlar

Konya’nın Halkapınar ilçesinde cevizli sucuk yapımı başladı.

Her derde deva cevizli sucuğun faydaları say say bitmiyor. Uzmanlar tarafından basit şekere alternatif olarak önerilen ceviz sucuğu iyi bir abur cubur alternatifi olarak karşımıza çıkıyor.

Halkapınarlılar hem yiyor hem satıyor

Halkapınar'da, ceviz ve üzümlerden yapılan halk arasında ‘bandırma’ olarak bilinen cevizli sucuk yapımı başlandı. Kış aylarında vatandaşlar tarafından sevilerek tüketilen cevizli sucuklar, 2 defa üzüm ve undan hazırlanan harca bandırılarak ve 2 hafta güneşte kurutularak yapılıyor. Tamamen doğal olduğunu ifade eden vatandaşlar, cevizli sucukların sağlık deposu olduğunu, enerji verdiğini belirterek, “Bandırmalarımızı 2 defa bandırdık. Kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 1 hafta kadar güneşte kuruyacak. Cevizli sucuklar çok lezzetli oluyor. Doğal üzümlerle, undan ve cevizden yapılıyor. Kışın da afiyetle yemek ve satmak için de yapıyoruz” dedi.

aw283671-01.jpg

Cevizli sucuğun faydaları

Cevizli sucuk, yüksek protein içeriği sayesinde kas gelişimini destekleyen ve enerji sağlayan önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca, içerdiği lif ile sindirim sistemi sağlığını destekler ve sindirimi düzenleyerek kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur. İçerdiği karbonhidratlar sayesinde enerji deposu olan cevizli sucuk, özellikle sabah kahvaltılarında tüketildiğinde güne enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlar. Bunun yanı sıra, çinko, demir ve çeşitli vitaminler gibi mineraller içeren cevizli sucuk, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut fonksiyonlarının düzgün çalışmasına katkıda bulunur.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.