Konya'nın o ilçesine sağlık yatırımı

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç Bozkır'da açılacak Toplum Sağlığı Merkezi ile aile sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu
Konya'nın o ilçesine sağlık yatırımı

İlçe değerlendirme programlarına devam eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki hizmet başkanları Bozkır ilçesinde bulunan sağlık tesislerinde incelemelerde bulundu.

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmesi ile Bozkır programına başlayan Prof. Dr. Koç, aile sağlığı merkezlerinde verilen 1. Basamak sağlık hizmetlerinin önemini vurguladı. İlçe sağlık müdürlüğü verilerinin olumlu olduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Prof. Dr. Koç, kanser taramaları ve aşılama programlarının ülkemiz geleceği adına son derece önemli olduğunu ifade etti.

bozkir-2.jpg

Yeni Sağlık Tesisleri ile Koruyucu Hizmetler Güçlenecek

Bozkır ilçe merkezinde inşaatı devam eden Bozkır Toplum Sağlığı Merkezi ile aile sağlığı merkezinin bir arada yer alacağı sağlık tesisinin yılsonuna kadar tamamlanacağını söyleyen Prof. Dr. Koç, “İnşaatın tamamlanması ile birlikte fiziki şartları modern hale gelecek olan 1. Basamak sağlık tesislerimizde koruyucu sağlık hizmetlerini çok daha iyi şartlarda sunacağız, çok daha fazla vatandaşımıza ulaşma imkânı bulacağız” dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmelerinin ardından Bozkır Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri ve yapılan yeni çalışmalar hakkında Hastane Başhekimi Uz. Dr. Gökhan Bilgehan’dan istatistiki veriler eşliğinde sunum alan Prof. Dr. Koç, Bozkır Devlet Hastanesi’nin rolüne uygun sağlık hizmetini başarı ile sunduğunu vurguladı. Hastanede uzman hekim ve sağlık çalışanı sayısının oldukça iyi seviyelerde olduğunun altını çizen Prof. Dr. Koç, Bozkır’dan il merkezine yapılan sevk sayılarında önemli azalma olduğunun altını çizerek tüm çalışanlara teşekkür etti.

bozkir-3.jpg

Değerlendirme toplantılarının ardından Prof. Dr. Koç, hizmet başkanları ile birlikte yapımı devam eden Bozkır Toplum Sağlığı ve aile sağlığı merkezi ile Hisarcık Mahallesi’nde inşaatına başlanılan Hisarcık Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarında incelemelerde bulunarak inşaatların son durumu hakkında bilgiler aldı.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.