Konya’nın şebeke suyu sağlıklı mı? İşte haftalık rapor

Son günlerde evlerdeki musluklardan akan ve içme suyu olarak da kullanılan sularda renk değişimi ve partikül şikayetleri gelirken KOSKİ numune sonuçlarını açıkladı
Konya’nın şebeke suyu sağlıklı mı? İşte haftalık rapor

Konya yıllardır evlerdeki musluklarda memba kalitesinde akan suları içme suyu olarak tüketiyor. Peki bu sular sağlıklı mı? Suların numune ve testleri düzenli yapılıyor mu? Konyalılar gönül rahatlığıyla bu suları tüketebilir mi? İşte cevabı

Konya 2018 yılının haziran ayından buyana yani tam 5 yıldır, evlerindeki musluklardan akan memba kalitesindeki suyu tüketiyor. Toroslardan getirilen sular şebeke suyu aracılığıyla evlere kadar ulaştırılırken Konya’nın da 50 yıllık içme suyu problemi giderilmiş oldu.

sayfalar-103-lab3-2020-01-22-11-11-04-v.jpg

Sular KOSKİ’nin yüksek teknolojisi ile hanelere ulaştırılıyor. Son günlerde özellikle deprem sonrasında sularda renk değişimi ve partikül şikayetleri artarken KOSKİ, temmuz ayının son günleri ve ağustos ayının ilk 4 gününü kapsayan haftalık numune sonuçlarını açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamada, “28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında 118 noktadan alınan su örneklerinden ‘’İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’’nde belirtilen normlara aykırı olacak şekilde olumsuz bir veriye rastlanmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum