Konya’nın tramvay borcu ne kadar?

Konya’nın tramvay borcu ne kadar?
Konya Büyükşehir’in mali yapısı hakkında BBN Haber’e çok özel açıklama yapan Başkan Altay, “Mali yapımız diğer büyükşehirlerden iyi” derken tramvaylara kalan borçlara ilişkin de ilk kez net rakam verdi

BBN HABER’E ÖZEL AÇIKLAMALAR
BBN Haber’e çok özel açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirde sık sık tartışma konusu olan belediyenin borçlarına ilişkin konuştu. “Yerel yönetimlerde büyük şehir ölçeğinde borçsuz süreç yürütmek mümkün değil” diyen Başkan Altay, göreve geldiklerinden daha iyi mali bir yapıya sahip olduklarının altını çizerken tramvay borçlarına ilişkin ilk kez net rakam verdi.
YÖNETİLEMEYEN BİR DURUM YOK
“Yönetilmeyen herhangi bir durum yok. Her ay rutin hak edişlerimizi ödüyoruz, mali yapımızda bir sıkıntımız yok” diyen Başkan Altay, “Altyapı projelerimiz için özellikle Dünya Bankası, Japon Kalkınma Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası gibi kuruluşlardan uzun süreli krediler kullanıyoruz. Şunu ifade etmek isterim ki Konya Büyükşehir’in borç yükü, diğer büyükşehirler ölçeğine göre çok iyi durumda” dedi.

BÜTÇEDEKİ BORÇ YÜKÜ AZALDI
Başkan Altay, planlama dahilinde altyapı işleri için bugün borçlandık yarın da borçlanmaya devam edeceğiz ama bunu bir matematiksel mantıkla yürütüyoruz. Şu an için rahatsız edici bir durum, Konyalıların endişe etmesini gerektiren bir konu yok. Geçmişe göre çok rahatladık. Bütçemizin içerisindeki borç yükümüz ciddi manada azaldı” vurgusuyla vatandaşların endişelenmemesini istedi.
TRAMVAYLARA KALAN BORÇ!
Başkan Altay, tramvayların borç durumuna ilişkin sorumuzu ise, “Tramvayların borcu devam ediyor. Halen ödememiz gereken 87 milyon euro var. Ben görevi devraldığımda 200 milyon euroydu. Ama bunlar uzun süreli borçlar. Bir taraftan ödenecek diğer taraftan yeni hatlar ve yeni araç alımlarıyla süreç ilerleyecek. Yeni yılla birlikte raylı sistem yatırımlarına hız vereceğiz” şeklinde yanıtladı.
*Ayşegül Mıhoğlugil

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum