Konya’nın ünlü köprüsü yıkılacak. İşte nedeni!

Konya’da yeni döneme damga vuracak ve ulaşımda çığır açacak banliyö projesi için çalışmalar sürürken, hat üzerindeki ünlü köprü de yıkılarak yeniden yapılacak
Konya’nın ünlü köprüsü yıkılacak. İşte nedeni!

Konya Büyükşehir Belediyesi; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle KONYARAY Projesi kapsamında şehre banliyö kazandırıyor. Projenin ilk etap çalışmaları devam ederken sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak ve ulaşımdaki sorunu önemli ölçüde çözecek banliyö için altyapı ve yol çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
MERAM KÖPRÜSÜ YIKILACAK
Proje kapsamında Meram Köprüsü’nde köprü ayağında kazık temel imalatları A-1 ayağında tamamlandı. A-1 ayağında kenar ayak donatı ve kalıp işleri devam ediyor. Kazık temel imalatlarını takiben tamamlanan köprüye YHT hattı aktarılacak, birinci ve ikinci hatların yer aldığı mevcut YHT köprüsü yıkılarak yeniden inşası sağlanacak.

konya-ray-2.jpeg

TOPLAM 45,9 KM OLACAK
KONYARAY Banliyö Hattı’nda Toplamda 45,9 kilometre uzunluğundaki projeyle Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB’ler ve Sanayi alanları, Havaalanı, Lojistik Merkez, Pınarbaşı arasında hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti verilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum