Konya'ya yeni güneş tarlası kurulacak! İhaleye çıkıldı

Konya'ya yeni güneş tarlası kurulacak! İhaleye çıkıldı
Konya'da geleceğe yatırım tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Karapınar'daki GES'in ardından İsmil Mahallesi'ne de GES yapılacak

Konya'da yenilenebilir enerji yatırımı sürüyor. Bu kapsamda GES projesi şehrin bir çok noktasında yapılmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi tarafından İsmil Mahallesi'ne Güneş Enerji Santrali yaptırılacak. Yaklaşık Gücü AC 6.000 kWe / DC 7272 kWp olan enerji santrali için devasa tarla tahsis edildi. Söz konusu güneş enerji santrali yapım işi yarın (17.09.2024) ihalesi düzenlenerek yer tesliminin ardından 240 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

7.jpg

Yapılacak olan GES'in Karatay'ın modern tesisi Karatay Termal Tatil Köyü'nün, İsmil ve çevre mahallelerin enerji ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.

GES NEDİR?

Güneş enerjisi, güneş panelleri sayesinde güneş enerji santrallerinde üretilmektedir. Güneş enerji santralleri (GES), güneş ışıklarından gelen enerji parçalarını elektrik enerjisine çeviren santrallerdir. GES’lerde kullanılan paneller oldukça büyüktür. Mantık olarak güneş enerjisi ile çalışan hesap makineleri ile benzerdir. Fakat güneş enerji santrallerinde büyük güneş pilleri kullanılmaktadır. Bu pillerin ana maddesi, galyum arsenittir ve kristal silisyumdur. Güneş panellerine gelen ışıklar, paneller sayesinde enerjiye dönüştürülerek büyük güneş pillerine veya akülere depo edilmektedir. Bunu yapan sistemlere ise Güneş Enerji Santrali (GES) denilmektedir. GES, güneş enerji santralinin kısaltılmış halidir.

*CİHAD ALPAN

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.