Kurbanı vekalet ile kestirecekler dikkat! En ucuz hisse bu kurumda

Kurbanı vekalet ile kestirecekler dikkat! En ucuz hisse bu kurumda
Milyonlarca kişiye ulaşmayı hedefleyen İHH, bu yıl yurtiçi ve yurtdışında kurban hisse bedelini 6 bin 700 lira olarak belirlendiğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şubesi, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Uzakdoğu'ya, Orta Asya'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın birçok bölgesinde yoksulun, kimsesizin ve yetimin yüzünü güldürecek. İHH, Kurban vekâletlerini 32 yıldır olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir tarafına sevincine ortak olacak.

60 ÜLKEYE YARDIM ELİ

Başkan Hasan Hüseyin Uysal, bu yılki kurban organizasyonu kapsamında “Kurban Kardeşliğe Çağrı” sloganıyla Türkiye dâhil 60 ülkede çalışma yapacak. Milyonlarca kişiye ulaşmayı hedefleyen İHH, bu yıl yurtiçi ve yurtdışında kurban hisse bedelini 6 bin 700 lira olarak belirlendiğini söyledi.
Vakıf, kurbanlık fiyatlarının ülkeden ülkeye değişkenlik göstermesi ve fiyatların yüksek olduğu bölgelerde ihtiyaç sahiplerine yeterince kurban payı ulaştırılamaması sebebiyle tek fiyat uygulamasını bu yıl da sürdürecek.

kurban-3.jpg

“ÖNCELİK GAZZE’YE OLACAK”

Hedefimiz en az Ramazan ayında olduğu gibi bağışlarımızı temin edip yardımlarımızı mazlum bölgelere ulaştırmaktır. Birçok bölgeye kurbanlarımızı göndereceğiz, ancak önceliğimiz Filistin, Gazze olacak. Her türlü zorluğa rağmen bağışlarımızı o bölgeye göndereceğiz. Ve bizler din dil ırk ayrımı yapmaksızın yardımlarımızı yapıyoruz” dedi.

kurban-5.jpg

KURBAN KESİMİ YAPILACAK ÜLKELER

İHH'nin kurban kesimi yapmayı planladığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgelere göre şu şekilde:
ORTA DOĞU; Yemen, Filistin (Gazze), Suriye, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, İran
AFRİKA; Çad, Mali, Togo, Nijer, Sierra Leone, Burkina Faso, Moritanya, Gine, Burundi, Etiyopya, Uganda, Malavi, Sudan, Somali, Tanzanya, Kenya, Benin, Fildişi Sahili, Gana, Zimbabve, Cibuti, Tunus, Fas

ORTA ASYA VE KAFKASYA; Moğolistan, Gürcistan (Acara), Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya
GÜNEY ASYA; Bangladeş (Arakan), Myanmar (Arakan), Pakistan, Tayland (Patani), Nepal, Sri Lanka, Filipinler (Bangsamoro), Hindistan (Keşmir), Vietnam, Kamboçya
BALKANLAR VE AVRUPA; Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan (Sancak ve Preşova), Romanya
GÜNEY AMERİKA; Arjantin, Bolivya
Kurbanları için İHH'ye vekalet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek.

kurban-4.jpg

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

İHH ekiplerince, çalışma yapılacak ülke ve bölgelerden satın alınacak olan kurbanlar (kurban ibadeti için gerekli kriterlere uygun şekilde satın alınır.) bayram namazının ardından İslami usullere uygun olarak kesilecek. Hazırlanan kurban etleri bayramlaşma merasiminin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, bağışçılara da İHH tarafından kurbanlarıyla ilgili bilgilendirme yapılacak.

“BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜNE KADAR VEKALET ALACAĞIZ”

Başkan Hasan Hüseyin Uysal “Bağışçılarımız Kurban vekâletlerini, temsilciliklerimize gelerek, internet üzerinden ya da 0332 358 0008 telefon numarası arayarak Bayramın ikinci günü 23.59'a kadar kurban vekâletlerini alacağız.” dedi.
Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye ile birlikte 10 ülkede 33.020 çocuğun yüzü yeni bayramlık kıyafetiyle güldü. Bu yıl da binlerce yetim ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor. Bayramlık kıyafet yardım bedeli ise 900 lira olarak belirlendi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.