Mevlâna Kültür Vadisi’nde Gezilecek Yerler

Mevlâna Kültür Vadisi’nde Gezilecek Yerler

Konya ziyaretiniz için güzergah planlaması mı yapacaksınız ya da konuklarınıza unutulmaz bir Konya turu mu hazırlıyorsunuz? İşte sizin için Mevlana Kültür Vadisi’ndeki turizm durakları

Konya’da dolu dolu bir gün geçirmek, inanç ve kültür turizmine dair önemli edinimler sağlayıp şehrin tarihi sokaklarında buram buram Selçuklu’yu, Anadolu’yu teneffüs etmek ister misiniz? İster Konya dışından gelecekler isterse de konuklarına unutulmaz bir Konya turu yaptıracakla için Mevlana Kültür Vadisi’nde “gezilecek yerler” listesi…

Konya'da turizmin hemen her çeşidi için potansiyel bulunmaktadır. Konya, İnanç ve Kültür Turizmi, Kongre ve Fuar Turizmi, Sağlık ve Termal Turizm ile Doğa ve Spor Turizmine hitap edecek çok sayıda varlığa sahiptir.

3-mevlana-muzesi-2.jpg

Konya'da bir gün kalacaksanız tarihî şehir merkezini gezebilir, daha çok vaktiniz varsa yakın ve uzak mesafedeki kültür ve turizm varlıklarımızı ziyaret edebilir, kaliteli vakit geçirebilirsiniz. Şehirden ayrılırken Konya'yı anımsatacak hediyelik eşya ve el sanatları ürünleri alabilir ayrıca geziniz sırasında Konya mutfağını deneyimleme imkânına kavuşabilirsiniz.

Konya'nın tarihî kent merkezinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından önemli restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Konya'nın ticari hayatının merkezi olan ve Romalılardan Selçuklulara, Osmanlıdan günümüze binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi çarşısı "Bedesten" yeniden ihya edilmiştir. 180 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilen projede 2.687 adet dükkân biriminde düzenleme yapılmıştır.

1-dsc0988.jpg

Mevlâna Müzesi'nden başlayıp tekrar Mevlâna Müzesinde bitecek yürüyerek gezilebilecek ve yarım gün sürebilecek bir gezinti güzergâhı şu şekilde gerçekleştirilebilir.

Mevlâna Müzesi, İstiklâl Harbi Şehitleri Müzesi, Selimiye Camii, Şemsi Tebrizî Camii ve Türbesi, Karatay Çini Eserler Müzesi, İnce Minare Taş ve Ahşap Eserler Müzesi, Alâeddin Tepesi, Alâeddin Camii ve Sultanlar Türbesi, İplikçi Camii, Bedesten, Kapu Camii ve tekrar Mevlâna Müzesi.

Ayrıca gene şehir merkezinde ve birbirlerine çok yakın mesafede bulunan Etnografya Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Sahib Ata Vakıf Müzesi için de vakit ayrılarak çok önemli arkeolojik ve etnografik eserler ziyaret edilebilir.

1-kapu-cami-ic-detay.jpg

Konya şehir merkezine yakın mesafede ise Sille, Çatalhöyük Neolitik Kenti ve Kilistra gezilebilir.

Beyşehir ilçemizde hem tarih, hem doğa, hem de gastronomi açısından çeşitli gezgin profiline hitap edebilecek potansiyel mevcuttur.

alaeddin-cami1640x520.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum