Plaka numarasını gören Konya'da keyif veren serinlik

Son dönemlerde yaşadığı sıcaklıklarla 42 derece hissedilen Konya'da, ekipler harekete geçti.
Plaka numarasını gören Konya'da keyif veren serinlik

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nin sevimli sakinleri, bunaltıcı yaz sıcaklarında buzlu meyve kokteylleri ve fıskiyelerle serinletiliyor. Hayvanat Bahçesi’ndeki 700’ün üzerindeki sevimli dostlar, aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemeleri için enerji deposu buzlu meyvelerle besleniyor, fıskiyelerle serinletiliyor.

Tüm Türkiye gibi Konya’yı da olukça etkileyen sıcak hava dalgası, insanlar kadar hayvanları da zor durumda bırakıyor.

deve-kusu.jpg

Konya’nın ilk ve tek hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi; aynı zamanda İç Anadolu Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak da hizmet veren Karatay Hayvanat Bahçesi’nde bulunan 32 türde 700’ün üzerindeki hayvan, aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenmemesi için özel olarak serinletiliyor.

at.jpg

SEVİMLİ DOSTLARA BUZLU MEYVELİ VE FISKİYELİ SERİNLİK

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlileri bu kapsamda hayvanları sıcaklardan korumak için büyük çaba sarf ediyor. Sıcak nedeniyle yem tüketimi azalan hayvanlar, kendileri için özel hazırlanmış buz kalıpları içinde meyve kokteylleriyle besleniyor.

deve-kusu.jpg

Hayvanat bahçesinin sakinlerinden Lemur, ayı, eşek, at, zebra, maymunlar ile daha birçok türdeki hayvan; karpuz, kavun, kiraz, muz, üzüm ve elma gibi meyvelerden oluşan buzlu kokteyllerini yiyerek serinliyor. Bunaltıcı havadan etkilenen canlıların bakımlarını aksatmadan sürdüren ekipler ayrıca, hayvanlara tazyikli suyla yağmurlama yaparak, havuzlar ve koyu gölgelik alanlar aracılığıyla da hayvanların serinlemeleri sağlanıyor.

deve.jpg

Alınan önlemler sayesinde hayvanlarda sıcaklıklardan oluşan stresi en aza indiren ekipler, hayvanlarda sıcak havadan oluşabilecek muhtemel rahatsızlık için de hazır bekliyor. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi görevlileri, sıcaklıkların sona ereceği güne kadar Yaz aylarındaki bu serinletme çalışmalarına devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum