Selçuklu Belediyesinden kültür turuna yeni bir rota

Bilecik-Söğüt Kültür Turları ile Selçuklu’dan Osmanlı’ya köprü kuran Selçuklu Belediyesi, organizasyonlara yeni bir şehir daha eklemek için düğmeye bastı. Sırada evliyalara, velilere ev sahipliği yapmış ruhaniyetli şehir var…
Selçuklu Belediyesinden  kültür turuna yeni bir rota

Selçuklu Belediyesinin 2017 yılından bu yana düzenlediği, “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” kültür projesi kapsamında Selçuklu ilçesinde yaşayan öğrenci, emekli ve kadınlar; Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olan Bilecik-Söğüt’e gitmeye devam ederken tarihi projeye yeni bir halka daha eklenecek.

Konya'nın en büyük kültür organizasyonlarına imza atan Selçuklu Belediyesi, Bilecik-Söğüt kültür gezileri ile Beylikten Osmanlı Devletine uzanan büyük bir tarihin merkezine ziyaret düzenlerken Selçuklu’nun Torunları için yeni bir kapı daha açılacak.x

aw114918-04.jpg

Proje kapsamında Selçuklu’nun Başşehri Konya’dan Osmanlı’ya başkentlik yapmış Bursa’ya kültür turları düzenlenecek.

Bu organizasyon için Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz, Bursa İl Kültür Müdürlüğü ile protokol yapmakla yetkilendirildi.

Selçuklu’nun torunları, Evliyalar ve Veliler şehri Bursa’daki kültür turu kapsamında köklü geçmişi ile tarih ve kültür kenti; Büyük Cihan Devleti Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da dolu dolu bir gün geçirecek.

fwcjgmlwwaahygr.jpg

UNESCO dünya kültür mirası olan, dünya coğrafyasında açık hava müzesi, Türkiye’nin kültür kalbi olarak adlandırılan Bursa’da özellikle Tophane sırtlarındaki Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinden Ulucami ve Hanlar Bölgesi, yeşil çinilerindeki kırmızı lalelere sinen Kur’an sesleri ile bezenmiş olan Yeşil Cami gibi mekanlar ziyaret edilecek.

bursa-yesil-cami.jpg

Yeşil dokusu, bine yakın anıt ağacı ve termal sularıyla şifalı kaplıcalara sahip “Yeşil Bursa” olarak ün salan bu tarihi kent, günümüzde olduğu gibi geçmişte de birçok gezginin ve tarihçinin ilgisini çekmiştir. Hz. Süleyman’ın “İşte Cennet Burası” dediği, Evliya Çelebi’nin beş kez ziyaret edip kendi ifadesiyle “Velhasıl Sudan İbarettir Bursa…” ifadelerini kullandığı Bursa; aynı zamanda manevi iklimi ile büyük alim ve din adamlarının yetiştiği “Ruhaniyetli” şehirdir. (www.bbnhaber.com.tr)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum