Aşıda ışık göründü

Aşıda ışık göründü

Türkiye’de mRNA tabanlı ilk aşı çalışmasının Selçuk Üniversitesi tarafından yürütüldüğünü açıklayan Rektörü Metin Aksoy, hayvan ve insan denemelerinin ardından mayıs-haziran aylarında aşı üretimine başlayacaklarının müjdesini verdi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, BBN Medya Grup’u ziyaret etti. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen aşı çalışmaları hakkında bilgi veren Aksoy, bu alanda çalışan akademisyenlere gerekli tüm desteği sağladıklarını aktardı. Rektör Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak hem Konya’nın hem de Türkiye’nin beklentileri olduğu üniversiteler arasındayız. Özellikle Türkiye’deki birçok bilimsel çalışmalarda öncü rolleri üstlenen bir üniversiteyiz” dedi.

Aşıda ışık göründü

3 AYRI AŞI ÇALIŞMASI VAR

Üniversite bünyesinde 3 ayrı aşı projesinin bulunduğunu ifade veren Prof. Dr. Aksoy, “Bunlardan 2 tanesi tıp fakültesinde, 1 tanesi Veteriner Fakültesi bazlı olmak üzere söz konusu fakültemizdeki hocamız ve diğer üniversitedeki bilim insanlarının çalıştığı bir proje. Ülkemizde belki de BioNTech Pfizer ortaklığı ile birlikte gerçekleştirilen ve dünyanın birçok yerinde de aşılanmasına başlanılan mRNA aşısı ile ilgili Türkiye’de ilk defa Selçuk Üniversitesi bünyesinde çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

Aşıda ışık göründü

ÜRETİM İÇİN GERİ SAYIM

Prof. Dr. Nadir Koçak’ın başkanlığındaki ekibin çalışmalarında önemli yol alındığının da altını çizen Rektör Aksoy, “Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı listedeki iki Türk aşısından birisi bizim mRNA tabanlı çalışmamızdır. Şu an çalışmalar hayvan deneyleri üzerinde devam ediyor ama yakın dönemde mayıs- haziran ayı gibi üretim sürecine geçilmiş olacak. Diğer aşı çalışmamız ise Osman hocamızın bugün Çin aşısı adıyla kullandığımız aşının klasik aşılar çerçevesinde değerlendirildiği aşıdır. Yine bu alanda da çalışmalar devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Aşıda ışık göründü

SÜ FARKLILIĞINI GÖSTERİYOR

“Türkiye’deki belki de birçok üniversite de bulunmayacak bir bilimsel araştırıma proje destek alt yapısına sahibiz” diyen Rektör Aksoy, “Yıllık 8-10 milyon civarında projeleri destekliyoruz. Birçok üniversitede bu oranları bulmak zor. Üniversitemiz bu anlamda farklı ve farkındalığını hissettiriyor” diye konuştu. Yüz yüze eğitim ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Aksoy, “Yüz yüze eğitim özlemini öğrencilerimizle birlikte bizler de yaşıyoruz. Bu noktada da salgının seyrine göre hareket edeceğiz” dedi. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.