Aile hekimleri için yeni düzenleme: O mağduriyet gideriliyor

Aile hekimleri için yeni düzenleme: O mağduriyet gideriliyor

Aile hekimlerinin tepki gösterdiği "6 ay boyunca gelmeyen hasta için maaştan kesinti" düzenlemesi değişiyor. Sağlık Bakanlığı değişiklik için çalışma başlattı.

Aile hekimlerine yönelik yeni düzenlemeye gidiliyor. 6 aydır muayeneye gelmeyen hastalar için yarım katsayı ödenmesine ilişkin düzenleme değişecek.

ÖDEME KATSAYISINDAKİ 6 AY GELMEYEN HASTA KURALI 1 YILA ÇIKIYOR

Sağlık Bakanlığı, 6 aylık süreyi 1 yıla çıkarmak üzerine çalışıyor. Aile hekimlerine kendilerine kayıtlı hasta sayısına göre ödeme yapılıyor.

2024'te değişen yeni yönetmelik ile 4 bin kayıtlı hasta sayısı 3 bin 500 hastaya düşürülmüştü. Hastaların yaş gruplarına göre ödeme katsayıları yeniden belirlendi.

Bu kapsamda son altı ayda aile hekimine müracaat etmeyenler için ödemelerde belirtilen katsayının yarısının esas alınacağı açıklanmıştı.

Bu da hastası 6 ay muayene olmaya gelmeyen aile hekimlerinin maaşlarında kesinti olacağı anlamına gelmekteydi.

Kararda amaç düzenli kontrolü artırarak sağlık sorunlarını önlemekti. Ancak aile hekimleri hastaları zorla muayeneye getiremeyeceklerini belirterek düzenlemeye itiraz etmişlerdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI DÜZENLEMEYE GİDİYOR

Yeni yönetmelik kapsamında, haziran ayında ilk kesintili maaşlar hesaplara gönderildi. Çok sayıda aile hekimi, maaşlarında yüzde 10-15'e varan kesintiler olduğunu öne sürerek durumdan mağdur olduklarını dile getirdi. NTV'nin edindiği bilgiye göre; Sağlık Bakanlığı da hekimlerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Bakanlık şu anda bu kriteri 1 yıla çıkarmaya hazırlanıyor. Kararın çok kısa süre içerisinde duyurulması bekleniyor. Böylelikle eğer hasta 1 yıl boyunca aile hekimine muayene olmazsa ödemelerde katsayının yarısı kullanılacak.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.