KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9157 %0,77
47,9224 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara

Omega-3 kaynağı: Balık

YAYINLAMA:

Sağlıklı bir beslenme planında haftada 2 kez balık tüketmek gerekir. Ancak ülkemizde yeterince balık tüketilmemektedir.

Balığın sağlığımız için en önemli bileşeni omega 3 kabul edilmektedir. Omega 3 bakımından çok zengin olan balık beyin hücrelerimizin yenilenmesine katkı sağlar. Depresyon, hafıza kaybı, alzheimer, şizofreni gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda çocuklarda dikkat dağınıklığını azaltmaya da yardımcı olur. Omega-3 sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmeye yardımcı olur.

Balık, kemik ve göz sağlığı açısından da oldukça faydalıdır.

Balığın pişirilme yöntemi de oldukça önemlidir. Kızartılarak tüketildiğinde omega-3’ten tam anlamıyla faydalanılamayacağı unutulmamalıdır. Fırında, buğulama veya ızgara şeklinde tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu sayede fazladan gelecek kalorilerin de önüne geçmiş olursunuz :)

Balık satın alırken gözlerinin parlak, solungaçlarının kırmızı-pembe, derisinin gergin ve etine basıldığında parmağın bıraktığı iz hemen düzelmelidir. Bu yöntemler balığın taze olduğunu gösterir.

Sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *