Bulanık turşu suyu nasıl değiştirilir?

Türkiye’de sonbahar mevsimi ile birlikte turşu sezonu start aldı. Bir çok vatandaş en iyi sebzelerle en güzel turşuyu kurmak için kolları sıvadı.
Bulanık turşu suyu nasıl değiştirilir?

Türkiye’de turşu sezonu start aldı. Vatandaşlar market ve pazarlardaki turşuluklara yoğun ilgi gösteriyor. Kaliteli bir turşu kuran vatandaşlar bulanıklaşmış turşu suyunun değiştirilmesi yöntemini arıyor. Turşu suyunun bulanık olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Öncelikle, içerisinde domates gibi renkli sebzeler bulunan turşuların suyu genellikle bulanık olur. Bozulmuş turşu suyunun düzeltilmesi, ev yapımı turşu sevenler için oldukça önemli bir konudur. Turşu suyu bozulduğunda, genellikle kötü koku ve tat oluşur ve tüm turşularınızı riske atabilir. Ancak endişelenmeyin, bozulan turşu suyunu kurtarmanın etkili yolları bulunmaktadır.

tursuu.jpg

Turşu lezzeti ve tuzu doğru oranlarda ise, suyun rengi genellikle önemsiz bir detaydır. Eğer turşu suyunun berrak ve güzel bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız, size basit bir önerimiz var. Bir diğer nedeni de turşuları hazırlarken içme suyu değil de musluk suyu kullanmak. Musluk suyu kullanıldığı takdirde de turşu sularınızın renginde bulanmalar farkedebilirsiniz. Bunları en aza indirmek için turşularınızı hazırlarken temiz içme suyu kullanmanızı öneririz. Bulanık turşu suyunu düzeltmek için en etkili yol turşunun üzerine 1 bardak mor lahana eklemek olacaktır. Bu sayede hem turşunuz daha lezzetli hale gelecek hem de turşu suyunuz pembe bir renge dönüşecektir.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.