Evde enfes baklava tarifi. Konyalı ustalar sırrını açıkladı

Evde enfes baklava tarifi. Konyalı ustalar sırrını açıkladı

Bayramların vazgeçilmez tatlısı olan baklava formülünü ustalar açıkladı. Konyalı Chef Hakan Güzel, baklavanın püf noktalarına değindi.

Malzemeler
24 adet baklavalık yufka
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İnce çekilmiş ceviz

whatsapp-image-2025-03-19-at-16-12-10.jpeg

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker (630 gram)
4 su bardağı su (800 ml)
4-5 damla limonun suyu

Yapılışı

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca ocağı orta ateşe alarak 15 dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kapta tereyağı eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.Artık baklavamıza şekil verebiliriz.
Bir yufkayı tezgaha alarak yağdan bir miktar ekleyelim ve her yerine dağıtalım.
Yufkanın içine çekilmiş cevizi dağıtalım ve oklavayla rulo yapalım.
Ardından iki tarafından bastırarak burma şekli oluşturalım ve oklavadan çıkararak içini yağladığımız borcama alalım.
Ben ikiye keserek kullandım isterseniz tüm olarakta borcama dizebilirsiniz. Bu şekilde bütün baklavalık yufkalara şekil verelim.

whatsapp-image-2025-03-19-at-16-12-09.jpeg

Ardından üzerine artan yağı fırçayla dağıtalım. Eğer yağınız artmadıysa biraz tereyağı eriterek üzerine dağıtabilirsiz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkınca ince bir fırın kabında pişirdiyseniz eğer 7-8 dk kadar bekletmeniz yeterli olur fakat ben borcamda yaptığımdan ve borcam daha geç soğuduğundan 15 dakika kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti ekledim.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz

Kaynak:Seyda Sena Köylü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.