KONYA HABER
Konya
Açık
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9314 %0,51
47,7731 %0,57
4.390,30 % 0,16
Ara
BBN Haber MUTFAK Evde enfes baklava tarifi. Konyalı ustalar sırrını açıkladı

Evde enfes baklava tarifi. Konyalı ustalar sırrını açıkladı

Bayramların vazgeçilmez tatlısı olan baklava formülünü ustalar açıkladı. Konyalı Chef Hakan Güzel, baklavanın püf noktalarına değindi.

Okunma Süresi: 2 dk

Malzemeler
24 adet baklavalık yufka
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İnce çekilmiş ceviz

whatsapp-image-2025-03-19-at-16-12-10.jpeg

Şerbeti için:

3,5 su bardağı şeker (630 gram)
4 su bardağı su (800 ml)
4-5 damla limonun suyu

Yapılışı

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca ocağı orta ateşe alarak 15 dakika kadar kaynatalım.
Ocaktan almaya yakın içine limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakalım.
Ayrı bir kapta tereyağı eritelim ve içine sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.Artık baklavamıza şekil verebiliriz.
Bir yufkayı tezgaha alarak yağdan bir miktar ekleyelim ve her yerine dağıtalım.
Yufkanın içine çekilmiş cevizi dağıtalım ve oklavayla rulo yapalım.
Ardından iki tarafından bastırarak burma şekli oluşturalım ve oklavadan çıkararak içini yağladığımız borcama alalım.
Ben ikiye keserek kullandım isterseniz tüm olarakta borcama dizebilirsiniz. Bu şekilde bütün baklavalık yufkalara şekil verelim.

whatsapp-image-2025-03-19-at-16-12-09.jpeg

Ardından üzerine artan yağı fırçayla dağıtalım. Eğer yağınız artmadıysa biraz tereyağı eriterek üzerine dağıtabilirsiz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkınca ince bir fırın kabında pişirdiyseniz eğer 7-8 dk kadar bekletmeniz yeterli olur fakat ben borcamda yaptığımdan ve borcam daha geç soğuduğundan 15 dakika kadar bekledikten sonra soğuk şerbeti ekledim.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *