Konya
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,8729 %0,77
47,8724 %1,05
4.383,41 % 0,12
Ara
BBN Haber Konya Haber Geleneksel Konya Yemekleri: ÇULLAMA

Geleneksel Konya Yemekleri: ÇULLAMA

Konya’nın mahallî yemeklerinden Çullama; koyun kıyması ve pirincin enfes buluşmasına sahne oluyor. İşte Saime Yardımcı’nın tarifiyle Konya Çullaması…

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’ya özgü bir tür kadınbudu köftedir. Köfteler, kızartılmadan yumurtalı una bulandığı için “çullama” adını almış olmalıdır.

MALZEMELER:

500 gr koyun kıyma,

1 su bardağı pirinç,

1 baş kuru soğan,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı karabiber,

7 yemek kaşığı tereyağı.

SOSU İÇİN:

Yarım su bardağı un,

1 yumurta.

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan etlerden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Tencereye dört su bardağı su konur. Kaynayınca yuvarlanan etler atılarak haşlanır. Haşlanan etler, yumurta ve unla yapılan boza kıvamındaki batırılarak tereyağında kızartılır. Soğan ve maydanozla yapılan piyazla servis yapılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *