Geleneksel Konya Yemekleri: ÇULLAMA

Geleneksel Konya Yemekleri: ÇULLAMA

Konya’nın mahallî yemeklerinden Çullama; koyun kıyması ve pirincin enfes buluşmasına sahne oluyor. İşte Saime Yardımcı’nın tarifiyle Konya Çullaması…

Konya’ya özgü bir tür kadınbudu köftedir. Köfteler, kızartılmadan yumurtalı una bulandığı için “çullama” adını almış olmalıdır.

MALZEMELER:

500 gr koyun kıyma,

1 su bardağı pirinç,

1 baş kuru soğan,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 tatlı kaşığı karabiber,

7 yemek kaşığı tereyağı.

SOSU İÇİN:

Yarım su bardağı un,

1 yumurta.

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan etlerden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Tencereye dört su bardağı su konur. Kaynayınca yuvarlanan etler atılarak haşlanır. Haşlanan etler, yumurta ve unla yapılan boza kıvamındaki batırılarak tereyağında kızartılır. Soğan ve maydanozla yapılan piyazla servis yapılır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.