Günün Tarifi: Kırmızı Biberli Ve Zencefilli Tavuk

Günün Tarifi: Kırmızı Biberli Ve Zencefilli Tavuk

Günün Tarifi: Kırmızı Biberli Ve Zencefilli Tavuk

Kırmızı biber ve soğanları yıkayıp temizleyin. Zencefilin kabuğunu soyun. 2 adet kırmızı biberi şeritler halinde doğrayıp, blendere alın. Üzerine ikiye bölünmüş 1 adet soğan, dilimlenmiş zencefil, sarmısak ve 1 su bardağı su ekleyip blenderden geçirin. Tereyağını bir tencereye alın. Üzerine kakuleyi ekleyip, 1 dakika kavurun. Blenderden geçirdiğiniz karışımı üzerine katın. Tuz, tane karabiber ve pulbiber ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış sivri biberi sosun içine koyup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup temizledikten sonra uzun şeritler halinde doğrayın. Tavuğun üzerine ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
-4 adet kırmızı biber
-3 adet kalçalı tavuk budu
-1 adet soğan
-Bir parça zencefil(2 cm boyunda)
-2 diş sarmısak
-1 su bardağı su
-2 çorba kaşığı tereyağı
-8 adet kakule
-1 adet acı sivri biber
-Tuz
-Tane karabiber
-Pulbiber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.