Günün Tarifi: Kıtır Ekmek Kebabı

Günün Tarifi: Kıtır Ekmek Kebabı

Günün Tarifi: Kıtır Ekmek Kebabı

Ekmekleri serçe parmak uzunluğunda ince dilimleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5-6 dakika fırınlayın. Daha sonra kenara alın. Domatesleri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin veya küp doğrayıp sos tenceresine alın. Üzerine kekik, fesleğen, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip, orta ateşte 15-20 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Bonfileyi ince uzun dilimleyip yağsız kızgın tavada mühürleyin. Daha sonra sıvıyağ ilave edip yumuşayana dek ara sıra tavayı sallayarak pişirin. Yoğurdu bir kaba alıp, azar azar su ilave ederek hafif akışkan bir kıvam alana dek çırpın. Ekmekleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine yoğurt ve ardından domates sos gezdirin. Bonfileyi yerleştirip, maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
4 dilim bayat ekmek
600 gram bonfile
4 adet domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı biberiye
2 çorba kaşığı sıvıyağ
150 gram süzme yoğurt
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.